Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Elba F1

Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Rade, hvala za namig. Predlagam, da za naprej delaš selekcijo kolikor lahko in poizkusiš sorto stabilizirati. Dve rastlini od koliko nista po pričakovanjih?
Rade

Odgovor Napisal/-a Rade »

mravlja je napisal/a:

(je pa, kot kaze, to paradiznik, ki ga je potrebno"vikati")

Mravlja, jaz sem zaenkrat zelo zadovoljen, ga ima že tretje leto zapored in me še ni razočaral!_________________kar zraste pač zraste
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Rade, se ti zahvaljujem za odgovor pa tudi za informacije kot celoto.

Lp.
Rade

Obvestilo za mfranca, kateremu je tudi zrastla sadika Elbe, ki ima bolj okrogle plodove. Danes mi je dozorel prvi okrogli "Elba" pelat, če mu lahko tako rečem, in sem ga poskusil. Je prav lepo okusen in lep na pogled, notranjost pa nekako malo spominja na pelat, se vidi, da je to križanec. Kakorkoli, okrogla "Elba" je prav simpatičen plod,
up
Bom kasneje priložil še kakšno sliko, če bom imel čas_________________kar zraste pač zraste
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

hm, mh verjetno tudi jaz imam Elbo a seme vzeto iz kakšnega kupljenega ploda. pri meni jo imenujem pelato z vršičkom oz špico. zelo okusen in po slikah sodeč poponoma enak kot ti na slikah. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
tajana

Odgovor Napisal/-a tajana »

Posajene imam 3 sadike Elba1 indve Elba2. Plodovi so enake oblike, sadike zelo lepo oblozene, Elba1 so zelo nizke sadike, slabo prenasajo tole naso suso in so bolj obcutljive na pomanjkanje kalcija. Naslednje leto jih bom posadila v posodo.Elba2 so 1m visoke sadike, spicka je malo manj izrazena in niso kazale znakov pomanjkanja kalcija. Tudi tole suso dobro prenasajo. Oba ze zorita, v naslednjih dneh ju probam._________________CARPE DIEM
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Rade je napisal/a:
Obvestilo za mfranca, kateremu je tudi zrastla sadika Elbe, ki ima bolj okrogle plodove.

Eeeeh, pravzaprav imam več takih sadik, vzgojil sem tri sadike, to pa je že množica, he, he.

Tule sta dve Elbi, kar precej enaki, s sodčki Wink

Tu je ena Elba, ki sem ji potaknil novejšo sorto San Marzano Gigante 3.
Izgleda, da je za pelate San Marzano kar visoka, in jo šiba še kar navzgor ....

Eno Elbo sem odtrgal že včeraj, pa pozabil na njo Embarassed ; trenutno je ponudba paradižnikov že večja od povpraševanja Razz_________________mfranc
Rade

Lepo sožitje San Marzana in Elbe... up_________________kar zraste pač zraste
Rade

evo, prva letošnja runda paradižnikove omake iz pelatov Elba:

Skupaj pobranih 32 pelatov, nekaj okroglih primerkov, ostalo pa je tipična Elba. Ker hči hoče omako pololnoma brez semena (estetska kaprica), je odpadka malo več, ampak vseeno sem zadovoljen!_________________kar zraste pač zraste
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Kaki lepi paradajzeki palec gor

Tudi pri nas so začeli množično rdečeti; ob napovedani (teden in več) vročini bo kar zanimivo v paradajzevju Very Happy .

Rade, kako pa odstranite semena?_________________mfranc
Odgovori