Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Kdo jo pozna ?
Ali je ta zadeva morda zimzelena? (Ker potem je morda sorodnica, Hypericum calycinum)
V bistvu je kar nekaj robe iz skupine Hypericum, niso pa po mojem razumevanju vse udomačene pri nas. Cvetovi so povsod podobni, rast pa različna - grmastih olesenelih različic je več kot ena.
Recimo že tule jih je precej naštetih, če polistaš http://www.omorika.si/sl/Listavci_1/Hypericum_calycinum-krcnica/
Hypdericum patulum je videti aktualna recimo.
V bistvu je kar nekaj robe iz skupine Hypericum, niso pa po mojem razumevanju vse udomačene pri nas. Cvetovi so povsod podobni, rast pa različna - grmastih olesenelih različic je več kot ena.
Recimo že tule jih je precej naštetih, če polistaš http://www.omorika.si/sl/Listavci_1/Hypericum_calycinum-krcnica/
Hypdericum patulum je videti aktualna recimo.
Verjetno je res Hypericum patulum 'Hidcote Gold'. Najlepša hvala vsem za pomoč.
Me je kar presenetilo da rabi humusno prepustno prst. Na naši ilovici prav lepo navadne šentjanževke rastejo. Meni od vseh zeli najljubši čaj. Pol žličke suhih cvetov na liter vode. Pa še malo bezga.
Ima kdo kak nasvet kako pri tej grmasti Krčnici izboljšati kaljivost?
Me je kar presenetilo da rabi humusno prepustno prst. Na naši ilovici prav lepo navadne šentjanževke rastejo. Meni od vseh zeli najljubši čaj. Pol žličke suhih cvetov na liter vode. Pa še malo bezga.
Ima kdo kak nasvet kako pri tej grmasti Krčnici izboljšati kaljivost?
malcek je napisal/a: |
Ima kdo kak nasvet kako pri tej grmasti Krčnici izboljšati kaljivost? |
Pred kratkim sem brala članek, nisem še sama testirala.
Poskusi s soljo. Običajna raztopina naj bi bila 2-5%. Če imaš dovolj semen, naredi poizkuse namakanja semen pred setvijo:
- namakaj semena v navadni vodi (kontrola) 12 ur
- namakaj semena v xy % slani vodi 12 ur
- namakaj semena v xy % slani 12 ur, izperi, namakaj še 12 ur v navadni vodi
- namakaj semena v navadni vodi (kontrola) 24 ur
- namakaj semena v navadni vodi (kontrola) 12 ur, izperi in namakaj nadaljnih 12 ur v novi navadni vodi
Če se boš poigral s takim načinom, prosim ne pozabi poročati o uspehu.