Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Česen 2017

Odgovori
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Bi rad spletet kito iz česna, pa mi sploh ne gre. Enostavno ne razumem. Sem poiskal tiste fotografije prikaza izdelave, pa še vedno ne razumem.
Ne gre pa pa ne gre. Vse, kar sem naredil, je to, da sem strgal nekaj "repkov".
Bolje da neham, če bom izgubil živce in zbrcal ter poteptal ves česen ...
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Ti tudi tale fotostrip ne pomaga?
Andrej Banko

Misliš tole: https://www.kulinarika.net/fotoalbumi/slika/G27CDxD6LzItoDyt/?prikaz=-1&sort=

Žal ne. Bi potreboval še fotografije bolj podrobno za 6, 7, 8 ... čebulo.
Ali pa še bolje fizični prikaz. Kot se poznam, bi pa potem takoj za zakapiral.
Ah, pustimo to za letos, pač česen ne bo spleten v kite.
Čebula je pa tako ali tako letos čisto predebela za takšne akrobacije. Confused
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Ja AB, a si nisi nikoli spletal kite? Wink Surprised .

V osnovi je čisto navadna kita, le da sproti vsakemu šopom dodajamo po eno dodatno čebulo oz. česen. Probaj najprej s kakšno daljšo travo, toliko da zakapiraš. Podobno se spleta francoska kita z lasmi Wink
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

muha je napisal/a:
Ja AB, a si nisi nikoli spletal kite? Wink Surprised ...

To pac niso "moska posla" Laughing . No, ja, cesen nekako ja, cebula... se tudi nekako... - ceprav tudi sam ne vem, kako bi se jih lotil. Zato pa imamo "druzbo", kajne? Wink
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

AB, na naslednji klepetalnici te naučim plesti kito, prav?_________________naredimo svet lepši
Andrej Banko

muha je napisal/a:
Ja AB, a si nisi nikoli spletal kite? Wink Surprised .

V osnovi je čisto navadna kita, le da sproti vsakemu šopom dodajamo po eno dodatno čebulo oz. česen. Probaj najprej s kakšno daljšo travo, toliko da zakapiraš. Podobno se spleta francoska kita z lasmi Wink

Znam splesti navadno kito iz treh šopov las. Sicer ne ravno lepo, ampak nekaj vseeno uspe.
Tisto je preprosto. Vsakič zapogneš eno stransko preko sredinske, enkrat z leve , nato z desne, itd. ...
Tole pri česnu, ko dodajaš, mi pa ne gre in ne gre !

brbr, velja ! palec gor
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

AB, čisto enako je kot pri navadni kiti, le vsakič dodaš en česen v enaki smeri kot je orientiran zgornji snopič stebelc, čezenj potem prepogneš tistega, ki je na vrsti.

Prinesi šop česna na srečanje, pa te naučim. Videa res nisem snemala............. Embarassed
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

Ker tudi sama nisem kaj prida spretna pri spletanju česna, si pomagam z vrvico/špago. Sploh če česnova/čebulina trava ni preveč dolga in rada hitro zleze iz kite.
Vrvica pripomore k stabilnejši strukturi Smile.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Spletanje kit iz česna, ki nima trdega sredinskega stebla, je enostavno. Z Anko je pa precej drugače. Jaz se spletanja trdih stebelc ne bom niti lotila. Jo kdo spleta in če, kako omehča stebelca ne da bi se zlomila?
Odgovori