Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Rab orjak

MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Primerjala sem letos le obloženost, ki gre zelo v prid Rab orjaka, na CDB sem imela le en zrel plod, ki je bil oblike res podobne orjaku, preizkusa prereza in okusa pa nisem naredila, ker mi je CDB nekdo prej pomalical Wink_________________Živeti na podeželju je najlepše!
htf_lover

Odgovor Napisal/-a htf_lover »

Pri meni je ena rastlina imela dve leti nazaj podolgovate plodove, kot pelat. Sem si seme shranil in je lani bila ista in zelo rodna. Letos imam posajene sadike obeh od obeh.
MARIJAV

TA moja sorta me res nobeno leto ne razočara:

_________________Živeti na podeželju je najlepše!
Novinka

Odgovor Napisal/-a Novinka »

Marija, za seme te sorte bi se pa jaz priporočila! Bom ob priliki pocukala za rokav Very Happy
MARIJAV

Ni problema, pozimi me spomni na ZS._________________Živeti na podeželju je najlepše!
MARIJAV

Letošnji zadnji plod pobran zunaj, sadika je bila samo deloma pod streho v ogromnem loncu. Začuda, pa je zadnji plod ogromen, tako da ne vem kaj se mu je zmešalo.

Plod sem pobrala 26.9., ker sem se bala slane, na kuhinjskem oknu pa je do danes takole prizorel, je pa v parih dneh tudi malo shujšal:

Wink_________________Živeti na podeželju je najlepše!
dašabina

Odgovor Napisal/-a dašabina »

u kakšen lepotec😃_________________sonček je in .....
Žlehtnoba

Odgovor Napisal/-a Žlehtnoba »

Uau, a takole tudi dozori paradajzek? Shocked

To je slab teden iz popolnoma zelene v popolnoma rdečo, ha, lepo! Očitno še obstaja upanje za moja dva zelena volovca... Kako je pa seme tako zorenih plodov uporabno - čisto normalno al se pozna, da so bili "pretentani"?_________________go with your instinct to live as you want
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Mislim, da bi moral normalno kaliti.
Žlehtnoba

Odgovor Napisal/-a Žlehtnoba »

Super, hvala! Pa ne vem, kaj mi je bilo, pri čilijih sem že vajen prvi plod ali dva dat sušit za seme, pri paradajzkih pa... Čeprav, khm, me letos kolegi postrani gledajo, ker, JASNO, nimam izoliranih semen, kar se utegne v naslednji sezoni spremeniti (ma sem kar jezen sam nase, propagiram sadike ene sorte, pridejo pa ven neki vesoljci) jezen_________________go with your instinct to live as you want
Odgovori