Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Melone ( Cucumis melo L. )

mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Laughing

Si ga prikrajsala za dobroto...

Melone me ze dalj casa "vabijo" pa me zanima, koliksen "rok trajanja" imajo (ce jih, seveda, pustimo pri miru Wink )?
tajana

Odgovor Napisal/-a tajana »

mravlja je napisal/a:
Laughing

Si ga prikrajsala za dobroto...

Ja z veseljem._________________CARPE DIEM
turnogo

Odgovor Napisal/-a turnogo »

Jaz sem jih sadil zadnji dve leti. Rast je bila zelo slaba. Plodovi so gnili ali pa so bili slabega okusa. Dokler ne nabavim parcele v primorju, se s tovrstnimi sadeži ne nameravam več ukvarjati. Po moje so pri nas na gorenjskem prehladne noči in zato melone ne uspevajo dobro._________________Jabolko na dan, odžene zdravnika stran.
Apple a day keeps the doctor away.
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

Melone so zunaj, na celodnevnem soncu. Poskusim ob priliki poslikat, jih bo težko, ker so skrite pod listjem.

Opisi za Minnesoto so dobri, naj bi bila zgodnja in rodna. Tudi priznam, da dobijo moje buče in tudi melone slabo žlico fosforja pod korenine - nekak se mi dozdeva, da jim to zelo koristi.
(malo štrajkajo le kajari melone in novo seme luffe, kaj češ, ne moreš imeti vsega ... hehehe)

AB, tvoje tudi zelo lepo izgledajo Smile.
Tajana, to je bil pa res hec - tekma z voluharjem bhuahahaha me veseli, da si zmagala

turnogo, s katerimi sortami si pa poskušal?
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Prvi dve meloni. Ne vem, če sta že čisto zreli, utrgani za poskus.

Uporabniški avatar
Plamenka

Letošnji pridelek melon:

MijaLan

Odgovor Napisal/-a MijaLan »

Plamenka, noro, kaj vse pridelaš! Smile
Uporabniški avatar
Plamenka

Letos je res obilen pridelek, vsako leto sigurno ne bo tak.
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

O, Plamenka, tole pa je pridelek! Poznaš kakšen način konzerviranja, kako dolgo zdržijo utrgane?
Uporabniški avatar
Plamenka

Žal ne. Videla sem en recept za melonino marmelado - naj bi bila dobra za na palačinke. Kaj pa kompot, je kdo delala?

Tudi ne vem, kako dolgo zdržijo. Ene so na nekaterih mestih mehke. Te bo treba porabiti zelo hitro.
Odgovori