Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Ljubov dlan

Odgovori
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Hja, dve leti, kolikor jaz vem. Kaj se je pa prej dogajalo (in kako) pa seveda ne morem vedeti...

In hvala vsem za odgovore.
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Prvi letošnji plodovi, sicer malo pozni:
_________________Živeti na podeželju je najlepše!
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Pri meni pa prva dobiva rdečo barvo.
Tri sadike sem posadil čisto na drugi konec njivice, kakšnih 20 metrov stran od ostalih paprik. Upam, da bo dovolj stran, da se mi kaj ne skriža.

Tonček

Odgovor Napisal/-a Tonček »

Letos je pri nas Ljubov dlan zelo zgoden.Ne pomnim da bi ga kdaj tako hitro pobirali. Ni pa tako debel saj ni mogel zaradi obupne vročine dovolj dolgo razvijati plodove. Podoben je kurtovski kapiji iz katere tudi verjetno izhaja. Upam na drugo etažo plodov da bo kaj boljše.
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Ljubov dlan je res zelo vsestranska sorta; zelo rodna, zelo zgodnja, zdrava, debelostenska/mesnata .... pa še kaj bi se našlo ..... Wink

Letos me je z zgodnjostjo reševala, čeprav sem jo sejal zelo pozno, 16. marec, je obilno rodila.
Na Sweet Pepper King Of The North, čeprav je označena kot zelo zgodnja, in sejana 5. marca, je dozorelo bistveno manj plodov.

Da je bila pozno sejana, se na žalost vidi tudi po tem, da je po današnjem obiranju na grmih ostalo še zelo veliko plodov. Eni so tik pred rdečenjem,
od vremena pa je odvisno koliko časa jih bom še pustil na grmih. Jutri jo na kak način zastrem z folijo, kot tudi King Of The North ....

010-5

Pobral sem tudi nekaj paprik, ki še niso čisto dozorele ....

Najdebelejši, ena 270, druga 260 g

003-8_________________mfranc
Odgovori