Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Jajčevci 2017
Plamenka, zagotovo gre za mutacijo. Če boš imela srečo, tako, ki se prenaša v naslednje generacije.
Ponavadi je taka obarvanost (variegation) recesiven gen in ko se enkrat izrazi, tudi obstane.
Zato rastlino izoliraj in ločeno shrani njena semena. Je lep okras, pa še užitne plodove ima. Čudovita kombinacija. Jaz se takoj postavim v vsto za semena! _________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Ponavadi je taka obarvanost (variegation) recesiven gen in ko se enkrat izrazi, tudi obstane.
Zato rastlino izoliraj in ločeno shrani njena semena. Je lep okras, pa še užitne plodove ima. Čudovita kombinacija. Jaz se takoj postavim v vsto za semena! _________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Mojemu posebnežu je zraslo nekaj novih listov. Je pod kopreno, da bi pridelala ene dva izolirana plodova, ki jo moram odkriti, če ga hočem gledati in komaj čakam, da jo bom lahko odstranila. Imel je prvi cvet in danes sem opazila, da se je posušil in odpadel. Tako, da bo še trajalo in upam, da uspem dobiti semena.
Ker ga redko odkrijem, sem ga morala spet poslikati.
Ker ga redko odkrijem, sem ga morala spet poslikati.
Plamenka: kako je z barvo listov danes?
mfranc: Tudi tega sem dobila pri tebi in seveda ne vem, kako mu je ime .
Prva plodova Purple Long sta že čisto siva. Malo ju bom še pustila na rastlini, čeprav bi ju najbrž že kar lahko odrezala. Seme bo - če bo interes. Okusa je prijetnega, grenkobe skorajda nima, če kolobarčke narežemo poševno, pridejo kar spodobno veliki.
mfranc: Tudi tega sem dobila pri tebi in seveda ne vem, kako mu je ime .
Prva plodova Purple Long sta že čisto siva. Malo ju bom še pustila na rastlini, čeprav bi ju najbrž že kar lahko odrezala. Seme bo - če bo interes. Okusa je prijetnega, grenkobe skorajda nima, če kolobarčke narežemo poševno, pridejo kar spodobno veliki.
Muha, novi listi so še vedno pisani, problem pa je, ker so v rastlinjaku pod kopreno (zaradi izolacije) zaradi letošnjih visokih temperatur cvetovi odpadali. Ostali jajčevci, ki so brez, imajo plodove. Zato sem ga pred enim tednom presadila v lonec in ga prestavila na pokrito teraso, kjer ni nobenega drugega jajčevca. Upam, da si je opomogel in bo začel rasti in delati cvetove.
Pa še ostali jajčevci, ki zaenkrat lepo delajo. Danes smo jih pojedli pet.
Aswald od MFranca - 1. plod, ne vem ali naj ga že odrežem.
Beli iz Kalije - danes smo pojedli enega velikega.
Pusa Purple od Muhe:
Violetta de Firenze:
Lista de Gandia - še zelo majhen:
Muha, prosila bi te za semena Purple Long.
Pa še ostali jajčevci, ki zaenkrat lepo delajo. Danes smo jih pojedli pet.
Aswald od MFranca - 1. plod, ne vem ali naj ga že odrežem.
Beli iz Kalije - danes smo pojedli enega velikega.
Pusa Purple od Muhe:
Violetta de Firenze:
Lista de Gandia - še zelo majhen:
Muha, prosila bi te za semena Purple Long.