Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Hibiscus - Hibiskus, Newbiscus - Hibiscus Mochetous
Lepo se dičite s cvetočimi hibiskusi , pri meni so resno začeli cveteti v meji proti sosedu, v rondoju pa je danes odprt prvi Muhin beli. Grebator vsako leto , naslednji bo roza, ki je še daleč od cvetenja; rdečega pričakujem čez nekaj tednov.
Pred leti sem forsiral lončne, ki sem jih nekje januarja, februarja dal na toplo. Zacveteli so teden, dva pred vrtnimi, letos so podhranjeni, z drobnim listjem, in drobčkanimi popki.
Zanimivo, zakaj so me (med drugim) letos presenetili hibiskusi v ograji s sosedi. Lani so bili ob začetku cvetenja eno visoko šavje, tja do dveh metrov. Letos so lepi kompaktni grmi, ne veliko višji od metra ....
Si ne morem kaj, da ne bi letošnje obnašanje hibiskusov, dal pod rubriko "zimsko spomladanska pozeba" ._________________mfranc
Pred leti sem forsiral lončne, ki sem jih nekje januarja, februarja dal na toplo. Zacveteli so teden, dva pred vrtnimi, letos so podhranjeni, z drobnim listjem, in drobčkanimi popki.
Zanimivo, zakaj so me (med drugim) letos presenetili hibiskusi v ograji s sosedi. Lani so bili ob začetku cvetenja eno visoko šavje, tja do dveh metrov. Letos so lepi kompaktni grmi, ne veliko višji od metra ....
Si ne morem kaj, da ne bi letošnje obnašanje hibiskusov, dal pod rubriko "zimsko spomladanska pozeba" ._________________mfranc
mfranc je napisal/a: |
Lepo se dičite s cvetočimi hibiskusi , pri meni so resno začeli cveteti v meji proti sosedu, v rondoju pa je danes odprt prvi Muhin beli. Grebator vsako leto , naslednji bo roza, ki je še daleč od cvetenja; rdečega pričakujem čez nekaj tednov. Pred leti sem forsiral lončne, ki sem jih nekje januarja, februarja dal na toplo. Zacveteli so teden, dva pred vrtnimi, letos so podhranjeni, z drobnim listjem, in drobčkanimi popki. Zanimivo, zakaj so me (med drugim) letos presenetili hibiskusi v ograji s sosedi. Lani so bili ob začetku cvetenja eno visoko šavje, tja do dveh metrov. Letos so lepi kompaktni grmi, ne veliko višji od metra .... Si ne morem kaj, da ne bi letošnje obnašanje hibiskusov, dal pod rubriko "zimsko spomladanska pozeba" . |
Kje so fotke ?
mfranc je napisal/a: |
Zanimivo, zakaj so me (med drugim) letos presenetili hibiskusi v ograji s sosedi. Lani so bili ob začetku cvetenja eno visoko šavje, tja do dveh metrov. Letos so lepi kompaktni grmi, ne veliko višji od metra .... Si ne morem kaj, da ne bi letošnje obnašanje hibiskusov, dal pod rubriko "zimsko spomladanska pozeba" . |
Enako je pri meni. Vsaj pol metra če ne več so nižji od običajnih let. Pozna se tudi pri širini.
Par dni nazaj je zacvetel prvi rdeči (seme sem pred leti dobila od Ive), včeraj mu je sledil drugi rdeči istega izvora. Ta dva grma sta vedno nižja od drugih. Letos sta prava pritlikavca pod tričetrt metra. Ostale še čakam.
Sem tudi jaz opazil v Leskovcu pri Krškem je en škrlatni kot od branetaB,
http://fotohibiskus.com/sites/default/files/images/z.hibiskus_03.thumbnail.jpg
vsaj en meter nižji. jaz to pripisujem pomanjkanju dežja. Ta, v Leskovcuc je
kar daleč od hiše, dvomim da ga kdo zaliva..
http://fotohibiskus.com/sites/default/files/images/z.hibiskus_03.thumbnail.jpg
vsaj en meter nižji. jaz to pripisujem pomanjkanju dežja. Ta, v Leskovcuc je
kar daleč od hiše, dvomim da ga kdo zaliva..