Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Hibiscus - Hibiskus, Newbiscus - Hibiscus Mochetous

Odgovori
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Urejeno.
Dajmar

Odgovor Napisal/-a Dajmar »

Letošnji sejanec, prvi cvet.
braneb

Odgovor Napisal/-a braneb »

Pa je zacvetel tudi močvirc beli z lila poprhom, cvet je malo manjši - 17 cm v premeru

Dajmar

Zadnji je letošnji sejanec.
braneb

Dajmar je napisal/a:

Zadnji je letošnji sejanec.

Čudoviti cvetovi, daj povej ali hibiskus na prvi sliki ostane celo cvetenje čisto bel, ali dobi malo lila poprha tako kot na drugi slikci. Koliko imajo premer cvetovi na prvi sliki.
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Lepo se dičite s cvetočimi hibiskusi Razz , pri meni so resno začeli cveteti v meji proti sosedu, v rondoju pa je danes odprt prvi Muhin beli. Grebator vsako leto Wink , naslednji bo roza, ki je še daleč od cvetenja; rdečega pričakujem čez nekaj tednov.

Pred leti sem forsiral lončne, ki sem jih nekje januarja, februarja dal na toplo. Zacveteli so teden, dva pred vrtnimi, letos so podhranjeni, z drobnim listjem, in drobčkanimi popki.

Zanimivo, zakaj so me (med drugim) letos presenetili hibiskusi v ograji s sosedi. Lani so bili ob začetku cvetenja eno visoko šavje, tja do dveh metrov. Letos so lepi kompaktni grmi, ne veliko višji od metra ....

Si ne morem kaj, da ne bi letošnje obnašanje hibiskusov, dal pod rubriko "zimsko spomladanska pozeba" Rolling Eyes ._________________mfranc
braneb

mfranc je napisal/a:
Lepo se dičite s cvetočimi hibiskusi Razz , pri meni so resno začeli cveteti v meji proti sosedu, v rondoju pa je danes odprt prvi Muhin beli. Grebator vsako leto Wink , naslednji bo roza, ki je še daleč od cvetenja; rdečega pričakujem čez nekaj tednov.

Pred leti sem forsiral lončne, ki sem jih nekje januarja, februarja dal na toplo. Zacveteli so teden, dva pred vrtnimi, letos so podhranjeni, z drobnim listjem, in drobčkanimi popki.

Zanimivo, zakaj so me (med drugim) letos presenetili hibiskusi v ograji s sosedi. Lani so bili ob začetku cvetenja eno visoko šavje, tja do dveh metrov. Letos so lepi kompaktni grmi, ne veliko višji od metra ....

Si ne morem kaj, da ne bi letošnje obnašanje hibiskusov, dal pod rubriko "zimsko spomladanska pozeba" Rolling Eyes .

Kje so fotke ?
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Dokler ne bo fotk, potrjujem navedbe 1. odstavka, videno v živo. Wink
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

mfranc je napisal/a:

Si ne morem kaj, da ne bi letošnje obnašanje hibiskusov, dal pod rubriko "zimsko spomladanska pozeba" Rolling Eyes .

Enako je pri meni. Vsaj pol metra če ne več so nižji od običajnih let. Pozna se tudi pri širini.

Par dni nazaj je zacvetel prvi rdeči (seme sem pred leti dobila od Ive), včeraj mu je sledil drugi rdeči istega izvora. Ta dva grma sta vedno nižja od drugih. Letos sta prava pritlikavca pod tričetrt metra. Ostale še čakam.
Dajmar

Sem tudi jaz opazil v Leskovcu pri Krškem je en škrlatni kot od branetaB,
http://fotohibiskus.com/sites/default/files/images/z.hibiskus_03.thumbnail.jpg
vsaj en meter nižji. jaz to pripisujem pomanjkanju dežja. Ta, v Leskovcuc je
kar daleč od hiše, dvomim da ga kdo zaliva..
Odgovori