Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Persimmon
-
- Site Admin
- Prispevkov: 5392
- Pridružen: So Okt 26, 2024 7:06 pm
Persimmon
(Prenos iz arhiva)
Krasen paradižnik, tudi jaz ga gojim že od samega začetka, vednar zaradi obilice sort pride na vrsto šele vsako tretje leto.
Roden, velik, mesnat in okusen, pa še lep povrhu:
_________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Roden, velik, mesnat in okusen, pa še lep povrhu:
_________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
mravlja je napisal/a: |
Hoj, lahko navedeš še druga dva? |
Težko bi točno presodil top 3. Evergreen je meni na sploh najboljši paradižnik, Malakhitowaja Shkatulka mi je tudi odlična, persimmon je slasten kot kaki, Chocolate stripes mi je tudi odličen, Iva's red Berry in White currant sta super prigrizka, ...
Res težko. Evergreen je sicer moj favorit, ostalo kar pa je od 2-8 mesta pa zares težko rečem.
mravlja živ, samo predsodek. če bi imel zaprte oči in ne videl skledo oranžnih ali rumenih paradižnikov bi popolnoma normalno zaužil jih. prav to je dokaz, da hrano jemo tudi z očmi a seveda ne pod prisilo, ker vsaka nova hrana tudi "gre skozi spominske možgnske celice", prvzaprav že prej preden jo poskusimo na osnovi predznanja o tem kaj bomo jedli. te katere imenujem celice (jih je pa za nekaj bataljonov) sporočajo rezultate nove na osnovi prej shranjenih spominov približno podobne hrane (okus, vonj, mehkoba, barva, vir... itd). če se podredimo samo tem spominskim ukazom katera so nastala v domači kuhinji (katera je mimogrede zelo dobra) potujemo po preobloženi mizi prikrajšani za marsikatero dobroto. včasih je treba hodit po robu ne samo v življnju ampak tudi pri hrani, da se marsičesa naučimo. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)