Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Bromelije

juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

A jih kaj špricaš, pa kako pogosto v tej vročini, pa s kakšno vodo. Na misel mi je prišlo, da si utegnila močno posplošiti pravila o bromelijah, glede na tvoje uvodne besede: "Ko se človek naveliča ..."
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

juglans je napisal/a:
Na misel mi je prišlo, da si utegnila močno posplošiti pravila o bromelijah, glede na tvoje uvodne besede: "Ko se človek naveliča ..."

Pravilno ti je prišlo na misel. Tudi dotaknila se jih nisem, odkar so prva pred mesecem in pol na češpo in drugi dve pred mesecem šli na bezeg. (Druga alternativa je bil kompost Embarassed ) Ni videti, da bi se jim godilo slabše, kot v " ujetništu v notranjosti hiše" Wink . Vsa tista nega velja za tam, kjer ni rose, ne vetriča ... Vročino so pa navajene prenašati, a ne?
juglans

Aha, potem pa menim, da so tole bolj kot ne zadnji vzdihljaji. Pri nas že itak ni dovolj vlage od rose, trenutno pa je skoraj da ni, tako da je bil tale mesec v stilu "zadnje milje".
Rastline so verjetno tako izsušene, da so resnično le še na nitki.

No, verjetno izpadem črnogled in se oproščam za to.

.... kaj pa če jih le malo pošpricaš, ni pomembno s kakšno vodo in kako ogreto, pa tako dalje, ... mislim, da se tole moje črnogledenje izkaže za prazno besedičenje.
Kaj meniš? Recimo kar z vrtno cevjo, od daleč, na hitrico, 123 in naprej, ...
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

juglans: bolj ko ne, delam poskus. Če bodo umrčkale, bo to samo "davek na raziskovanje" Embarassed .Tudi notri te tri niso kaj posebno živahno uspevale. Vse to so mladički odmrlih odcvetelih rastlin. Ananasovo (na fotografijah levo) sem ločila na posamezne rastline, ona druga še vedno raste v skupnem šopu. Notri sem pustila edino tisto, ki sem jo kot mlado rastlinico dobila od Plamenke (na fotografijah desno), ker je lepe rasti in v roku enega leta računam na cvet.

Pri nas je vsaj na 10 dni nekaj dežja in rosa na travnikih še vedno obilna, kljub vročini.
juglans

Citiram:
Pri nas je vsaj na 10 dni nekaj dežja

kaj?!
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

juglans: Dovolj vsaj za bromelije , če že ne za vrt Wink Laughing
Odgovori