Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Buča -Siciljanska lagenarija
Prva siciljanka na mojem vrtu! , Blizu metra in še raste. Bi bile prej, a sem spomladi zašuštrala s sadikami in jih veselo delila naokrog kot višek cuket . Je zame ostalo komaj še eno seme za popravni izpit .
Figula: imaš še kaj semena? Da vem, ali to prvo lahko pojemo, ali pa jo moram pustiti za seme. Ima seme čisto na koncu, ali tudi že blizu vratu? Bi s tem, če jo odrežem, odrezala ravno tisti del s semeni?
Figula: imaš še kaj semena? Da vem, ali to prvo lahko pojemo, ali pa jo moram pustiti za seme. Ima seme čisto na koncu, ali tudi že blizu vratu? Bi s tem, če jo odrežem, odrezala ravno tisti del s semeni?
Muha, kar pojejte jo, moji sem naštela (pleza po češnji) 6 plodov, lahko se kateri še skriva. Ena bo ostala za seme.
Bom pa potrebovala plezalca, da bom prišla do njih.
Moških cvetov je skozi poletje na stotine, ženski pa so redki, a upam, da jih bo še kaj. Korenine ima v kompostu, skozi celo poletje sem jo pridno zalivala, zdaj pa mesec in pol občudujem cvetočo češnjo.
Bom pa potrebovala plezalca, da bom prišla do njih.
Moških cvetov je skozi poletje na stotine, ženski pa so redki, a upam, da jih bo še kaj. Korenine ima v kompostu, skozi celo poletje sem jo pridno zalivala, zdaj pa mesec in pol občudujem cvetočo češnjo.
Muha, še imam semen, brez skrbi. Pomoje bodo še kalila. Vi jih kar pojejte. Še predno dosežejo 1 meter.
Semena so po celi dolžini, tako da jih je v eni buči precej. Zorijo preceeeejjjj dolgo.
Letos imam te lagenarije:
Sedaj so začele delat plodove kot ponorele. Ne vem ali bi majhne pojedli ali ne .... različna priporočila so na spletu.
Semena so po celi dolžini, tako da jih je v eni buči precej. Zorijo preceeeejjjj dolgo.
Letos imam te lagenarije:
Sedaj so začele delat plodove kot ponorele. Ne vem ali bi majhne pojedli ali ne .... različna priporočila so na spletu.
Moja praksa z zimskimi bučami, ki sicer niso bile lagenarije, ampak Canadian Crook, je bila, da sem jih pustila do polne velikosti in zrelosti samo toliko, kot sem jih mislila hraniti za uporabo po več mesecih. Vse ostale sem pojedla mlade, različnih velikosti. Ni bilo bistvene razlike med njimi in cuketami, mogoče le malce manj vodene so bile. Pa precej okusne so bile.
Kar nima praktičnih možnosti, da dozori, mirno pojejte, bi rekla._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Kar nima praktičnih možnosti, da dozori, mirno pojejte, bi rekla._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje