Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Shranjevanje suhih čilijev

crtj-admin
Site Admin

Shranjevanje suhih čilijev

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
Fadil

Odgovor Napisal/-a Fadil »

Posušil sem 1kg rdečih cayenne čilijev, katere imam namen uporabiti za chilli flakes in zanima me kakšno je pravilno shranjevanje? Trenutno jih imam v papirnati vrečki za kruh. Ali bi jih bilo pametno vakuumirati v plastične vrečke? Zamrzovati suhe čilije se mi ne zdi uredu. Kakšna je praksa pri vas poznavalcih?

Lep dan še naprej
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Jaz hranim čilijeve kosmiče v steklenih kozarčkih.
Fadil

Odgovor Napisal/-a Fadil »

Za čili kosmiče mi je jasno. Zanima me kako shraniti cele posušene čilije, saj čili kosmiče delaš sproti...?
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Če lahko čilijeve kosmiče hraniš v kozarcu, lahko tudi cele čilije. Če so zadosti suhi, ni nevarnosti, da bi splesneli.
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Tako je. Tudi cele suhe čilije se lahko hrani v kozarcu. Kosmičev ne delam sproti, ampak takoj, ko čilije posušim.
Odgovori