Sušilnik sadja in zelenjave
-
- Prispevkov: 309
- Pridružen: Sr Jun 26, 2013 2:00 am
Nimam pojma kaj je šlo narobe pri nalaganju slik
Sušim cele ali pa na polovičke ,sušijo se približno tri dni .Moraš pa upoštevati da je tukaj kar konkretno kg v sušenju.
Začnem prvi dan z drugo stopnjo temperature(tretje sploh ne uporabljam) drugi dan dam na najnižjo.Vmes premešam pladnje.
Potem pustim da odležijo dva meseca,v tem času pridobijo na aromi in začnejo izločat sladkorni poprh._________________Pod Čavnom visokim prebivam,z bistro vodico se umivam,gledam dolinco prekrasno,vidim Vipavco počasno.
Sušim cele ali pa na polovičke ,sušijo se približno tri dni .Moraš pa upoštevati da je tukaj kar konkretno kg v sušenju.
Začnem prvi dan z drugo stopnjo temperature(tretje sploh ne uporabljam) drugi dan dam na najnižjo.Vmes premešam pladnje.
Potem pustim da odležijo dva meseca,v tem času pridobijo na aromi in začnejo izločat sladkorni poprh._________________Pod Čavnom visokim prebivam,z bistro vodico se umivam,gledam dolinco prekrasno,vidim Vipavco počasno.
-
- Prispevkov: 309
- Pridružen: Sr Jun 26, 2013 2:00 am
-
- Prispevkov: 309
- Pridružen: Sr Jun 26, 2013 2:00 am
Tako pa kaije sušijo Japonci
http://www.lemanger.fr/index.php/hoshigaki-le-kaki-seche/
Tako pa Srbi
https://www.youtube.com/watch?v=YWaDG80-oYo_________________Pod Čavnom visokim prebivam,z bistro vodico se umivam,gledam dolinco prekrasno,vidim Vipavco počasno.
http://www.lemanger.fr/index.php/hoshigaki-le-kaki-seche/
Tako pa Srbi
https://www.youtube.com/watch?v=YWaDG80-oYo_________________Pod Čavnom visokim prebivam,z bistro vodico se umivam,gledam dolinco prekrasno,vidim Vipavco počasno.
-
- Prispevkov: 309
- Pridružen: Sr Jun 26, 2013 2:00 am
Tako pa Slovenci
http://www.delo.si/prosti-cas/kulinarika/franco-giassi-kralj-kakijev-janko-brajnik-dela-najboljse-hoshigakije-na-svetu.html_________________Pod Čavnom visokim prebivam,z bistro vodico se umivam,gledam dolinco prekrasno,vidim Vipavco počasno.
http://www.delo.si/prosti-cas/kulinarika/franco-giassi-kralj-kakijev-janko-brajnik-dela-najboljse-hoshigakije-na-svetu.html_________________Pod Čavnom visokim prebivam,z bistro vodico se umivam,gledam dolinco prekrasno,vidim Vipavco počasno.
-
- Prispevkov: 858
- Pridružen: Ne Feb 09, 2014 1:00 am
Nekaj malega sliv nam bo ostalo in ker so suhe zelo dobre, sem jih pisušil v sušilcu. Najprej 12h na srednjo moč, kjer je tempetatura cca 50°C, zadnjo uro na 3, kjer gre tudi prek 70C, do kamor mi nese termometer. Upošteval sem ta navodila
Dobil sem zelo suhe slive, predvsem lupina, ki je zelo trda, v sredini niti ne. Slive imajo malenkost okusa po pregretem, skorajda zažganem.
Našel sem še tale zelo drugačen recept prav v izogib trdi lupini.
Mi suho sadje shranjujemo v papirnatih vrečkah, zasledil sem pa tudi polivinilaste in vakkuumiziranje. Mar ni nevarno, da pride do plesni. Predvsem bi probal s polivinilom pri mojih slivah, da se vlaga is sredine prenese na lupino in jih zmehča.
Kake so vaše izkušnje?Nazadnje urejal/a Oldi 11 Sep 2017 10:49; skupaj popravljeno 1 krat
Dobil sem zelo suhe slive, predvsem lupina, ki je zelo trda, v sredini niti ne. Slive imajo malenkost okusa po pregretem, skorajda zažganem.
Našel sem še tale zelo drugačen recept prav v izogib trdi lupini.
Mi suho sadje shranjujemo v papirnatih vrečkah, zasledil sem pa tudi polivinilaste in vakkuumiziranje. Mar ni nevarno, da pride do plesni. Predvsem bi probal s polivinilom pri mojih slivah, da se vlaga is sredine prenese na lupino in jih zmehča.
Kake so vaše izkušnje?Nazadnje urejal/a Oldi 11 Sep 2017 10:49; skupaj popravljeno 1 krat
-
- Prispevkov: 3394
- Pridružen: Po Jul 01, 2013 2:00 am
... mislim, da si jih daleč preveč izsušil, če so tako trde. Za jesti jih bo potrebno namakati, ali pa po ustah vrteti toliko časa, da "odnehajo". Mislim, da za plesni ni take bojazni, saj je itak koncentriran sladkor, ... čeprav ga pri tebi spet ni, ker je karameliziral. 70°C je zopet daleč previsoka temperatura.