labia, pohvalno da so se naši lotili izdelave t.i. eko substratov, vendar cena je pa zame previsoka. Če je že tako, raje kupim vrečo biotraya in vmešam brikete organika, orgota ipd.. Je pa zanimivo to, da je recimo v valentinu večji delež dušika v primerjavi z klassmannovimi substrati, kateri imajo poudarek na fosforju in kaliju.
No za zgornji test sem pozabil napisati odstotke gnojil in jih tudi ne bom, ker sem vrečo od lidla že recikliral, biotray pa ima "skrito" recepturo, katero ve samo uvoznik.
Sam iščem en univerzalen substrat, katerega bom imel tako za zelenjavo in rože, da ga bom lahko brez skrbi stresel na kompost. Kaj je bilo v vreči Lidlovega se pa raje ne bom poglabljal
![Very Happy](images/smiles/icon_biggrin.gif)
Za lonce mešam domačo zemljo, kompost ali preperel gnoj, če je pri roki pa dodam še kremenčev pesek. Izogibam pa se nepresejanim kupljenim kompostom, ker tista izkušnja z iglo v vreči biobrazde, ni bila nič kaj prijetna. Uglavnem raje kupim briketiranega. Kar se ne ve/vidi, ne boli. Ja, prvič sem kupil gnoj v vreči, in tudi zadnjič
![Very Happy](images/smiles/icon_biggrin.gif)