Meni je pa najlepše, ko na svoji parceli najdem in naberem gobe. Saj vem, da je trapasto, ampak vseeno, ... posebno razpoloženje. Včeraj sem nabral še sedem lepih marel, dve pa pustil za seme.
juglans, te razumem Nonoti od moje, imajo vikend nad Barbarigo in tam vsako leto nabirajo oni jim pravijo "prataioli" (ita) travniske kukmake. Rasejo ubistvu pred hiso. midva sva pa letos v gozdu ubistvu pod hiso na Maliji, kjer smo bli prepricani, da ne rase nic, nasli ogromno Polstenk studiramo, da naj bi bile Rdecebetne polstenke Xerucomus chrysenton, ampak nismo prevec prepricani, sva nabrala par primerkov, za ugotavljanje, a nisva sigurna. Sicer polstenke naj bi bile vse uzitne a vseeno, Bom poizkusil naloziti slike popoldne _________________http://myminiwondergarden.blogspot.si/
Vse kaze na to, da so res mokarice... sveze rezane, lomljene imajo res vonj po moki...
Belih gob ne poznam dovolj ali dovolj dobro, da bi jih uporabil, me pa zanima, kako se mokarice da porabiti?
Obujam pa nekdanjo navado, ki sva jo z "mravljico" gojila dobro desetletje - vsako leto sva nabirala novo vrsto gobe samo za "raziskovalne" namene. V eni sezoni se pa (obicajno) da spoznati vrsto gobe, njene "navade", rast in uporabnost. Tako smo vsako leto dodali novo vrsto gobe na jedilnik. Je bilo super.
Juglans, nic ni trapasto, vsi smo isti - vsi smo kot otroci z novim "kinderjajckom". Lahko ti pa recem, da si imel dober dan - sam sem prinesel domov (le) dve mareli, a sem jih pet pustil... In se vprasujem, koliko casa rabijo, kdaj bodo zrasle do konca, me bodo sploh "pocakale"... ?
nabrane včeraj popoldan, oprane in z lahkim srcem podarjene za - khm, ne boste verjeli, a je popolnoma res - obrok najmlajšemu članu naše zlate vrste. Če ga bo seveda utegnil pojesti