Gobarjenje 2017

Odgovori
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

Meni je pa najlepše, ko na svoji parceli najdem in naberem gobe. Saj vem, da je trapasto, ampak vseeno, ... posebno razpoloženje.
Včeraj sem nabral še sedem lepih marel, dve pa pustil za seme. Very Happy
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Skratka, mravlja, pusti jih mravljicam. Cool
thag

Odgovor Napisal/-a thag »

juglans, te razumem Smile Nonoti od moje, imajo vikend nad Barbarigo in tam vsako leto nabirajo oni jim pravijo "prataioli" (ita) travniske kukmake. Rasejo ubistvu pred hiso.
midva sva pa letos v gozdu ubistvu pod hiso na Maliji, kjer smo bli prepricani, da ne rase nic, nasli ogromno Polstenk studiramo, da naj bi bile Rdecebetne polstenke
Xerucomus chrysenton, ampak nismo prevec prepricani, sva nabrala par primerkov, za ugotavljanje, a nisva sigurna. Sicer polstenke naj bi bile vse uzitne a vseeno, Bom poizkusil naloziti slike popoldne Smile_________________http://myminiwondergarden.blogspot.si/
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Vse kaze na to, da so res mokarice... sveze rezane, lomljene imajo res vonj po moki...

Belih gob ne poznam dovolj ali dovolj dobro, da bi jih uporabil, me pa zanima, kako se mokarice da porabiti?

Obujam pa nekdanjo navado, ki sva jo z "mravljico" gojila dobro desetletje - vsako leto sva nabirala novo vrsto gobe samo za "raziskovalne" namene. V eni sezoni se pa (obicajno) da spoznati vrsto gobe, njene "navade", rast in uporabnost. Tako smo vsako leto dodali novo vrsto gobe na jedilnik. Je bilo super.

Juglans, nic ni trapasto, vsi smo isti - vsi smo kot otroci z novim "kinderjajckom". Lahko ti pa recem, da si imel dober dan - sam sem prinesel domov (le) dve mareli, a sem jih pet pustil... In se vprasujem, koliko casa rabijo, kdaj bodo zrasle do konca, me bodo sploh "pocakale"... ? Laughing

In vsem hvala za "debato".
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Rastejo, samo tako lije, da se ne da nabirat ! Rolling Eyes

Morda še bolje tako, ker drugače bi bila košara kmalu premajhna ...

mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Vauuu, lep razgled! palec gor

Pokljuka?_________________mfranc
Andrej Banko

Ah, kje... tu blizu, za Savo. Nad Jevnico.
Andrej Banko

Spet gobe ! Tokrat iz ihanskega konca ...
Pa še kar nekaj sem jih pustil, morda me počakajo in malo zrastejo.

Upokojenci so dopoldan verjetno pobrali večje, jaz pa pozno popoldne mlajše manjše ! Wink
pika99
Kraj: Ljubljana / dolenjska

Odgovor Napisal/-a pika99 »

nabrane včeraj popoldan, oprane in z lahkim srcem podarjene za - khm, ne boste verjeli, a je popolnoma res - obrok najmlajšemu članu naše zlate vrste. Če ga bo seveda utegnil pojesti Very Happy Very Happy Very Happy
Andrej Banko

Če bo pa premalo, lahko pa še jaz doniram ! Wink

No, v teh dneh jih pa res ni težko najti ...
Odgovori