Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Gobarjenje 2017
-
- Prispevkov: 5237
- Pridružen: Ne Maj 31, 2015 2:00 am
- Kraj: Domžale
-
- Prispevkov: 5237
- Pridružen: Ne Maj 31, 2015 2:00 am
- Kraj: Domžale
Melona je napisal/a: |
Ja, gre za borovega gobana, Boletus pinophilus, ki ga lokalno imenujemo ajdovček. [/img] |
Zanimivo, jaz pa po imenu ajdovček poznam črne gobane ( Boletus aereus ), ki pa so sploh izjemno redki.
So pa podobno kot borovi gobani izjemno čvrsti, zelo obstojni - tudi več dni v hladilniku lepo zdržijo ter skoraj nikoli črvivi.
Tudi jaz sem ta mesec že kar nekaj teh borovih našel.