lpmami je napisal/a: |
- za kaj pa bi jih imel vedno s seboj ? |
Prva pomoč! _________________mfranc
choco_chili je napisal/a: |
1. Nekateri smo počasi že pravi odvistniki in rabimo dozo čilija vsake toliko časa ;) 2. Kot je Plamenka že napisala za prvo pomoč - vsak bi moral imeti s seboj malce čilija. Če te slučajno "zagrabi" srce, priporočajo zužitje majhne količine čilija. V bistvu priporočajo žličko čili praha zmešanega z vodo, ker ne vem, če bi bil takrat zmožen zgristi čili ;) 3. Na koncu pa - ker je dobra fora. Ni jih treba nositi v vrečki in jih imaš lahko kar v hlačnem žepu, pa se ne stisnejo. |
pajo je napisal/a: | ||
Drži kar je napisano. Bral sem članek srbskega zdravnika - sedaj je že v penziji... Večino delovnega obdobja je delal ponoči večinoma prva pomoč po terenu bolj kot zastoji srca. In so ga vprašali koliko pacijentov mu je takole umrlo v karijeri. Ni jedan sine! Če sem prišel do njega pravočasno in je srce utripalo ali pa je kazal znake življenja. Pa je še novinarja zanimalo pa na kak način... vse je oživljal. Pomoču čilija sine. Kamor koli je šel od hiše je vedno imel pri sebi stekleničko najbolj hudih zmletih čilijev. Samo to sem jim dajal pod nos nič drugega. Večina je takoj trznila je dejal.Zelo dober članek moram priznati. |
živa je napisal/a: |
tvojega moža ko bi zgolj ugriznil v kakega nuklearca - moruga, jolokia, 7pot... - Zelenc,mene tudi, komaj čakam. Pippovo omako uporablja številko 7. Če bom imela priliko mu dati takega, kot naštevaš, ga bom slikala in ti pokazala fotografijo |