Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Čili 2017

Odgovori
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

lpmami je napisal/a:
- za kaj pa bi jih imel vedno s seboj ?

Prva pomoč! Very Happy_________________mfranc
choco_chili

Odgovor Napisal/-a choco_chili »

1. Nekateri smo počasi že pravi odvistniki in rabimo dozo čilija vsake toliko časa ;)
2. Kot je Plamenka že napisala za prvo pomoč - vsak bi moral imeti s seboj malce čilija. Če te slučajno "zagrabi" srce, priporočajo zužitje majhne količine čilija. V bistvu priporočajo žličko čili praha zmešanega z vodo, ker ne vem, če bi bil takrat zmožen zgristi čili ;)

3. Na koncu pa - ker je dobra fora. Ni jih treba nositi v vrečki in jih imaš lahko kar v hlačnem žepu, pa se ne stisnejo.
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

choco_chili je napisal/a:
1. Nekateri smo počasi že pravi odvistniki in rabimo dozo čilija vsake toliko časa ;)
2. Kot je Plamenka že napisala za prvo pomoč - vsak bi moral imeti s seboj malce čilija. Če te slučajno "zagrabi" srce, priporočajo zužitje majhne količine čilija. V bistvu priporočajo žličko čili praha zmešanega z vodo, ker ne vem, če bi bil takrat zmožen zgristi čili ;)

3. Na koncu pa - ker je dobra fora. Ni jih treba nositi v vrečki in jih imaš lahko kar v hlačnem žepu, pa se ne stisnejo.

Drži kar je napisano. Bral sem članek srbskega zdravnika - sedaj je že v penziji... Večino delovnega obdobja je delal ponoči večinoma prva pomoč po terenu bolj kot zastoji srca. In so ga vprašali koliko pacijentov mu je takole umrlo v karijeri. Ni jedan sine! Če sem prišel do njega pravočasno in je srce utripalo ali pa je kazal znake življenja. Pa je še novinarja zanimalo pa na kak način... vse je oživljal. Pomoču čilija sine. Kamor koli je šel od hiše je vedno imel pri sebi stekleničko najbolj hudih zmletih čilijev. Samo to sem jim dajal pod nos nič drugega. Večina je takoj trznila je dejal.Zelo dober članek moram priznati._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
thag

Odgovor Napisal/-a thag »

pajo je napisal/a:
choco_chili je napisal/a:

Drži kar je napisano. Bral sem članek srbskega zdravnika - sedaj je že v penziji... Večino delovnega obdobja je delal ponoči večinoma prva pomoč po terenu bolj kot zastoji srca. In so ga vprašali koliko pacijentov mu je takole umrlo v karijeri. Ni jedan sine! Če sem prišel do njega pravočasno in je srce utripalo ali pa je kazal znake življenja. Pa je še novinarja zanimalo pa na kak način... vse je oživljal. Pomoču čilija sine. Kamor koli je šel od hiše je vedno imel pri sebi stekleničko najbolj hudih zmletih čilijev. Samo to sem jim dajal pod nos nič drugega. Večina je takoj trznila je dejal.Zelo dober članek moram priznati.

imas link do clanka?
Jaz tudi vlaciim povsod moje mlete chilije, zdaj sem si celo mini steklenicke omislil za omakice, vsi se mi smejejo ma ...
Kot neka driga postane, ne mores brez_________________http://myminiwondergarden.blogspot.si/
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

thag nimam to je bila par let nazaj stara zadeva ampak mislim, da resnična._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Zelenc

Odgovor Napisal/-a Zelenc »

Mnja, jest čilije v takšni ali drugačni obliki tlačim zraven praktično povsod. V juho, krompir, meso, solato, sendvič, malico....

Vem, odvisnost pač. He he....
thag

Odgovor Napisal/-a thag »

goIdhorn

Odgovor Napisal/-a goIdhorn »

živa je napisal/a:
tvojega moža ko bi zgolj ugriznil v kakega nuklearca - moruga, jolokia, 7pot... heheh - Zelenc,mene tudi, komaj čakam. Laughing
Pippovo omako uporablja številko 7.

Če bom imela priliko mu dati takega, kot naštevaš, ga bom slikala in ti pokazala fotografijo

Če mi sporočiš svoj naslov, ti lahko pošljem v degustacijo par takih, da mu bo 100% zakuhalo Twisted Evil

Pa še seme si lahko spraviš.
Zelenc

Odgovor Napisal/-a Zelenc »

No, tako. Pri meni se sezona očitno bliža koncu. Sonce nima več dovolj moči in plodovi ne zorijo skoraj nič več. V prihodnjih dneh bom obral kar je še na voljo ter pripravil takšno ali drugačno ozimnico, potem pa počasi pospravil vrtne primerke. Une v teglcih bom pa še mal matral, ko bo pa čas, gredo pa na prezimovanje.
Odgovori