Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paprika - Capsicum annuum

Odgovori
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Takole izgleda paprika "voda". Jeseni, na enem od ljubljanskih srečanj na kavi (seevda še na prejšnjem forumu), je voda prinesla dve ali tri lepe, močno oranžne paprike prijetno sladkega okusa. Semena smo si razdelili, moja so doma izginila neznano kam, rešila me je bobolino, ki mi je dala sadiko. Ta je sama, med baziliko in drugimi rastlinami na ganku zgodaj zacvetela in prvi plod je začel zoreti kakšne 10 dni nazaj, prva fotka je nastala 18. 7., ostali dve pa včeraj.

[/url]
Irena

Odgovor Napisal/-a Irena »

Metuljc, lepa lepa paprika.
Kakšen je pa okus - sladek verjetno. Zgleda mi mesnata.

Irena
metuljc

Ja, prijetno sladek, je kar mesnata in sočna, krhka, hrustljava (mislim, da je ne hvalim preveč). Ima malo semena, no meni se zdi malo, naštela sem jih 37 (če pomislim, da je lani imela prva Mini Chocolate Bell 123 semen....).
Irena

Odgovor Napisal/-a Irena »

Boš kakšen semenček lahko zame rezervirala Very Happy , prosim.

Irena
metuljc

Seveda, dobiš, že pišem na spisek.
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Metuljc, nimam niti časa, da bi pogledala na gredo, če se moje oranžne sploh barvajo, in ali so sploh še. Pogledam jutri. Če jih ni, me dodaj na spisek za par semen. Sem pa zadnjič kupila eno podobne oblike, a rdečo papriko, okus je bil femomenalno sladek, semena so že spravljena Laughing ._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
metuljc

Se3veda, od vseh, ki bodo dozorele, bom pobrala semena, je na tej stranihiše edina paprika, menda se ne bo skrižala na daljavo. Wink
dašabina

Odgovor Napisal/-a dašabina »

se tud jaz priporočam...
metuljc

Beležim, pa za rokav me bo treba pocukat tudi, da veste. Embarassed
Uporabniški avatar
lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Dobila sem dve sadiki in jih sadila skupaj PO junijskem mrazu in deževju. Sorta naj bi bila kurtovska kapija. Me prav zanima, kakšna bo in se že veselim paradižnikove solate s papriko:-)_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Odgovori