Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Poncirus trifoliata - brnika, trilistni divji citronovec

Odgovori
Uporabniški avatar
lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Moja rumena žogica pa gnije in gotovo ne bo dočakala časa, ko naj bi sadila semena Sad_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

Takoj posej, saj pravi voda, da so že odležale ....
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

odležale so na zeleni trati. tvoja lpmami verjetno dalj časa. zato kot pravi Figula po zgornjih nasvetih posej. iz drevesa ni bilo mogoče nič pobrati, saj je bilo previsoko. vej se ni dalo niti premakniti kaj pa stresti tako so močne, trde. nekdo je poskušal stresti na način da vrže ciglo med veje a je ta ostala lepo ležati med vejami in zelo dolgimi bodicami. če ti ne uspe ti bom kakšno žogico prinesla. upam, da jih burja kaj strese. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Lpmami, lahko pa limono razrežeš, istisneš sok (za limonado), pečke z malo soka pa daš v posodico in shraniš v zmrzovalniku do primernejšega časa sejanja. Mislim, da bom sama naredila prav tako (vsaj z eno žogico, ker me firbec matra, kaj je to za ena reč).

Voda, ko se bom zvečer crkljala s čajem začinjenim s tole kužuharico, bom mislila nate in upala, da kmalu opraviš vse potrebno tam doli in prideš malo med nas._________________naredimo svet lepši
voda

AB tvoj prag kislosti je verjetno visok enako kot moj. marsikdo pa ga ima nižje in ne more tega soka zaužiti.

Brbr, že nekaj dni dežuje in naravo ne morem pretentat, da me pusti brkljati po vrtu. saj moram še veliko reči presaditi, posaditi, porezati oh joj in joj a je tudi tako lepo. lpvoda

PS: vrtnice cvetijo noro, tudi tiste katere v letošnjem letu niso niti probale cvetet (suša), da ne govorim o jap. nešpuli, rožmarinu, tratinčicah, divjem origanu ... ne domislim se več_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
figula

Pocirusi že lezejo iz zemlje Smile hvala, voda!
voda

figula, saj imaš čarobni roki in ni nič čudno, da semena želijo "videti" čigavi sta. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
figula

o, hvala, to je ena najlepših misli, ki mi je kdo kdajkoli namenil srčki
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Jaz nisem nič lupil semen. Sem sicer nekaj poskušal, pa je vse letelo naokoli, ker so tako spolzka ...
No, pa je vseeno prvi že zunaj !

Mimogrede, če se odločim za nakup namenske zemlje za citruse in gnojila, kaj bi priporočili ?
Sem danes malo brskal in tudi na tem ozkem področju kar pestra ponudba. Pri nekaterih substratih celo piše: "Za citruse in mediteranske rastline".
Ali to pomeni, da bi malo tega lahko dodal tudi figi v loncu ?
dafo

Odgovor Napisal/-a dafo »

Zdravo, gotovo lahko dodaš tudi ostalim rastlinam, bi pa iz osebnih izkušenj odsvetoval, da Ponciruse presadiš direktno v kupljen substrat za citruse. Tisto, kar predvsem manjka tem substratom je medij, ki bi poskrbel za boljšo zračnost, zato je zelo dobrodošlo dodati npr. glinopor.
Odgovori