Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Kutina - Cydonia oblonga
Ne, z odrtim cvetom prinesene kutine podrgneš po odprtem delu cveta tvoje kutine tako, da se prašniki in pestiči staknejo. Po moje lahko en cvet uporabiš kar na precej tvojih cvetovih.
Jaz bi na prinešenih cvetovih, ki pa morajo imeti še rumene prašnike, takšne.
tukaj
je večina prašnikov že temna in torej brez cvetnega prahu, potrgala venčne liste, tako bi s preostankom cveta lažje prišla do pestiča tvojih cvetov.
No, saj ti bo morda kak praktik povedal kaj drugega, ampak ta moj način mora delovati, ker ni razloga, da ne bi.
Jaz bi na prinešenih cvetovih, ki pa morajo imeti še rumene prašnike, takšne.
tukaj
je večina prašnikov že temna in torej brez cvetnega prahu, potrgala venčne liste, tako bi s preostankom cveta lažje prišla do pestiča tvojih cvetov.
No, saj ti bo morda kak praktik povedal kaj drugega, ampak ta moj način mora delovati, ker ni razloga, da ne bi.
Pred nekaj leti (4, 5?) sva z ženo v Avstriji v bližnji vrtnariji nabavila 2 x domnevno sorto Aromatnaya. Bil sem malo skeptičen, ker pač - napisati nekaj na listek ni težko.
Ob sajenju sem drevesca brutalno obrezal na štil na cca 150 cm višine, da znova poženejo, ker so se mi korenine zdele prešvoh oziroma nadzemni del prevelik zanje.
Letos je prva solidna letina z mladih drevesc in glej - res je, to zadevo se da jesti kot jabolko. Je trdo, a ne bolj kot čvrsta jabolka, in okus je povsem v redu. Zdi se mi sicer manj inteziven kot pri doslej preizkušani Vranjski, nekako tako, kot je opisal TwityPity zgoraj. Vendar je lahko to tudi stvar tega, da so morda v vetru prehitro padle. Za kuhalno uporabo še ne vem.
Pa jabolčni zavijač jih ima rad. Ampak on je eno tako nezahtevno bitje, vse ima rad
Ob sajenju sem drevesca brutalno obrezal na štil na cca 150 cm višine, da znova poženejo, ker so se mi korenine zdele prešvoh oziroma nadzemni del prevelik zanje.
Letos je prva solidna letina z mladih drevesc in glej - res je, to zadevo se da jesti kot jabolko. Je trdo, a ne bolj kot čvrsta jabolka, in okus je povsem v redu. Zdi se mi sicer manj inteziven kot pri doslej preizkušani Vranjski, nekako tako, kot je opisal TwityPity zgoraj. Vendar je lahko to tudi stvar tega, da so morda v vetru prehitro padle. Za kuhalno uporabo še ne vem.
Pa jabolčni zavijač jih ima rad. Ampak on je eno tako nezahtevno bitje, vse ima rad