Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Cikorija... kot pijača
Odvisno od težav. Meni naredi slabo edinole kofein, tega pa v cikoriji ni. Brez posledic lahko pijem tudi brezkofeinsko kavo v lokalih. Če pa imaš težave zaradi samega praženja zrn/korenin, bi znale slediti tudi pitju cikorije.
Sicer pa: zakaj ne bi poskusil? Potrošnika je v naravi dovolj, če si si le zapomnil, kje raste. Ni potrebe čakati, da bo zrasel tisti pravi cikorija-radič na vrtu. Potem pa poročaj o postopku, rezultatu in okusu.
Sicer pa: zakaj ne bi poskusil? Potrošnika je v naravi dovolj, če si si le zapomnil, kje raste. Ni potrebe čakati, da bo zrasel tisti pravi cikorija-radič na vrtu. Potem pa poročaj o postopku, rezultatu in okusu.
juglans je napisal/a: |
Čisto tako na hitrico. Regrat je eno, radič ali potrošnik pa drugo. Niso nič v žlahti. (zdi se, da jih kar združuješ v eno skupino) |
Ne bo držalo, botanično sta čisto bližnja žlahta, dva rodova istega tribusa (pleme). Tribus združuje sorodne rodove, je torej med rodom in družino.
Hudirja metuljc, večer je že in nisem več povsem svež, da bi tole čisto razumel. Pridem prebrati še enkrat jutri čez dan.
Sicer pa. Menda naj bi imeli modrooki ljudje enega prednika, nekakšnega mutanta, ki se je pač takrat zgodil in nato razširil ta gen do trenutnih razsežnosti.
To se pravi smo tudi mi žlahta in ne le regrat in potrošnik.
(saj razumeš šalo, drugače pa hvala za korekcijo in pojasnilo; nisem vedel)
Ter še nekaj za mravljo.
Uporaben je tudi pražen želod. Sem imel priložnost poizkusiti kavo tega in žita (na žalost se ne spomijnjam več katerega) in je bila super dobra grenka. Balzam za jetrica.
Sicer pa. Menda naj bi imeli modrooki ljudje enega prednika, nekakšnega mutanta, ki se je pač takrat zgodil in nato razširil ta gen do trenutnih razsežnosti.
To se pravi smo tudi mi žlahta in ne le regrat in potrošnik.
(saj razumeš šalo, drugače pa hvala za korekcijo in pojasnilo; nisem vedel)
Ter še nekaj za mravljo.
Uporaben je tudi pražen želod. Sem imel priložnost poizkusiti kavo tega in žita (na žalost se ne spomijnjam več katerega) in je bila super dobra grenka. Balzam za jetrica.
Juglans - še en utrujen se javi, pa bomo trije .
Sem vesel, da si omenil svojo izkušnjo z želodom, me je zanimalo, kako se obnese.
Ko sem začel tole temo na želod nisem pomislil ( se nisem spomnil ) in potem se mi je zdelo, da ima tema napačen naslov, da bi ga omenjal.
Si pil domačo mešanico, si jo kdaj pripravljal sam?
Sem vesel, da si omenil svojo izkušnjo z želodom, me je zanimalo, kako se obnese.
Ko sem začel tole temo na želod nisem pomislil ( se nisem spomnil ) in potem se mi je zdelo, da ima tema napačen naslov, da bi ga omenjal.
Si pil domačo mešanico, si jo kdaj pripravljal sam?
Kupil sem nek domači proizvod iz Štajerske. Že par let nazaj. Potem pa vsako leto pravim, da si jo pripravim sam, vendar na žalost ne več od tega.
Dobra je bila tista črna kava.
Pa še ena zanimivost. Včasih v najbolj kriznih razmerah so kokoši hranili z mletim želodom. Rumenjaki jajc so bili po njemu zeleni in to konkretno. No, tole je bilo kar tako malo.
Dobra je bila tista črna kava.
Pa še ena zanimivost. Včasih v najbolj kriznih razmerah so kokoši hranili z mletim želodom. Rumenjaki jajc so bili po njemu zeleni in to konkretno. No, tole je bilo kar tako malo.