Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Kosmulja - Ribes uva-crispa

Odgovori
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Če ima crtj prav, gre za volnate uši. Tole. Hm, pa bodo torej morda le kaparji.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Ampak volnata uš se po mojih izkušnjah raje naseli na rastline na toplem. Imam predstavo, da bi jih že takle mraz, kot je v zadnjih dneh in napovedan za naslednji teden, temeljito pokončal.
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Hej, vsakdo je raje na toplem, ampak kjer nič ni, še volnena uš ne vzame Smile

Ne vem, ali je ali ni prav volnena uš, samo poročam, kaj sem opažal pred lansko zimo in naprej. To zdaj so jajčeca, pomladi pa potem dalje.
originalnilist

Odgovor Napisal/-a originalnilist »

Moje mnenje da so prej volnene uši, kapar sploh ni tako opazen, še posebej v zgodni fazi.Na limoni najprej opazim voščene liste(medeno roso), potem ko dobro pogledam vidim sivkaste prilepke.
originalnilist

Nisem brala postove nazaj a zanima me če ima kdo plezajočo kosmuljo?
Dve leti nazaj sem kupila kosmuljo ki je lani lepo obrodila in je bolj sladka in ima tanjšo kožico kot tista ki jo že imam, ampak v dveh letih še leži pri tleh, nikamor ne zrase. In stric googl pravi da je plezajoča Shocked
TwityPity

Odgovor Napisal/-a TwityPity »

In kako naj bi se imenovala ta plezajoča kosmulja?
originalnilist

Ne vem zato sprašujem tukaj, jo bom poslikala ko neha snežit
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin

Daš link na to, kar praviš da si našla na Googlu?
originalnilist

Ajoj crt res ne vem kako sem prišla do tega.To sem gledala lani ko se mi je zdelo čudno da nikamor ne rase, tista starejša ki jo imam je konkreten grm zato sem začela iskat in nekje sem prebrala da obstaja plezajoča.Razmišljam da jo posadim v visoko gredo da vidim če bo rasla ko bo visela ker zdaj skoraj leži po zemlji.Že dolgo se pripravljam da vprašam o tem a ker nimam nobenih informacij ne vem kaj bi napisala.
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin

Za plezajočo res ne vem, baje pa obstaja plazeča http://science.halleyhosting.com/nature/cascade/5petal/gooseberry/binominatum.html - to bi sicer verjetno hitro spoznala kot nenavadno glede na to, kakšne ježkaste plodove ima.
Odgovori