Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Oca (Oxalis tuberosum)
Morda še to @ivčk@ imaš kaj izkušen z načrtnim ukoreninjanjem poganjkov?
Razmišljam, če bi sedaj nastrelil potaknjencev. Kaj bi uspelo?
Naredi korenine z lahkoto ali ne, ... in potem morda še kakšen gomoljček?
Ali pa bi bil takšen prijem le prepozen in bi to uspelo pred kakšnim mesecem? Ker konec koncev, do resnega mraza je še dober mesec, morda malo več. (mišljeno za rastlinjak)
Razmišljam, če bi sedaj nastrelil potaknjencev. Kaj bi uspelo?
Naredi korenine z lahkoto ali ne, ... in potem morda še kakšen gomoljček?
Ali pa bi bil takšen prijem le prepozen in bi to uspelo pred kakšnim mesecem? Ker konec koncev, do resnega mraza je še dober mesec, morda malo več. (mišljeno za rastlinjak)
Citiram: |
Naredi korenine z lahkoto ali ne, ... in potem morda še kakšen gomoljček? |
Korenine naredi z lahkoto. Tudi sedaj bi ti, le gomoljčki ne bi bili veliki. Bi bili pa za naprej, za seme. Kali čisto mičkena bubika (da le ni nagnita) tako da večje komot poješ. Skrbno poberi in na hladno shrani vse micene gomoljčke.
Tudi dela take majhne bubike po steblu. Predvsem pa tam, kjer se steblo dotika zemlje.
figula je napisal/a: |
Jaz sem jo. Zadnje bubike, ker mi je lani zelo slabo naredila. Sem pa dala zaboj v rastlinjak in tam ni (hudo) zmrznila. Pričakujem, da bo dala kaj od sebe - mende .... še z listjem sem jo pokrila, da ji bo topleje |
Jaz sem dva dni nazaj pobral vse kar se imel. Samo imam plan gomolje shranit izven zemlje, potem pa manjše saditi v lončke in sadike posadit na vrt. Letos je že bilo nekaj pridelka, samo velika večina je še vedno majhnih gomoljev. Pa velik problem je bila vročina (in voluharji, samo ti ni nič novega)._________________Iščem zanimive sadne vrste...
Gomolji zelo hitro kalijo, pazi nanje. Tako so meni eno leto ušli, s prevelikimi kalčki niso dali primernega pridelka.
Mogoče jih bom kar pustila in kasneje, ko bo dokončana greda za gomolje - gredo direkt na stalno mesto, kjer bodo delile prostor z ostalimi exoti.
Upam, da bom tako dobila večje gomolje.
Mogoče jih bom kar pustila in kasneje, ko bo dokončana greda za gomolje - gredo direkt na stalno mesto, kjer bodo delile prostor z ostalimi exoti.
Upam, da bom tako dobila večje gomolje.