Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Jaz pa sem letos brez kumar, sem pa spet naredila 4l mezge. Za kečap čakam na ta rdeče paradižnike, sem si včeraj poiskala kar nekaj receptov zanj.
Ugotavljam, da mi je dosti bolj priročno nabirati velike plodove, češnjevcev imam preveč.
Naslednje leto bo ostal v repertoarju vsekakor Iva's Red Berry, White Currant, tudi Nicholsson Cherry mi je všeč, ostali posajeni me niso ne vem kako prepričali, res pa je, da večina jih ni še niti dozorela.
Presenečajo me črne sorte, jih imam dosti, pa so vse zaenkrat tako neizrazitega okusa, edino Haley's Purple Comet ima izrazit 'črn, zemeljski' okus. Pa jih gojim kar nekaj. Čakam, da dozorijo njihove naslednje etaže, ki bodo dozorevale na polnem soncu.
Od oranžnih velikih so mi dozoreli Orange Bananna, ki ostaja za drugo leto zaradi čvrstosti, Orange Oxheart in Persimmon, slednja dva je 'nesel' po okusu Golden Heart od MarijeV, Ceprav je identičen Orange Oxheartu, je dosti bolj polnega okusa.
Od belih je sedaj dozorel le Bianca Grande, ki tudi ni favorit za naslednje leto.
Sem že pred časom zapisala, da klestim sorte, ker naslednje leto jih ne bo več toliko. Jih ima pa še veliko za dozoreti._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose." Anne Brontë
Metuljc, ne skrbi, mislim nate, a pri nas češnjevci res ne grejo v promet.
Me sadike v loncih skrbijo. Prej so uživale pod napuščem, zdaj pa so lonci postavljeni po vrtu, kjer je pač prostor, sonce tolče po njih od jutra do večera..._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose." Anne Brontë
Jaz pa kumarice in čebulo na tanko narežem dodam kislo smetano, sol, poper in bučno olje. Solata ena a. lp D_________________Uživajmo v dobroti narave https://picasaweb.google.com/home
Včasih so rekli "češpljevo"leto, pa vinsko, pa...osebno pa mislim, da bo letos leto plodovk....
Ta revež je napolnil šest mesecev. Odslužil je svoje. V soboto gre v predelavo. Je pa zanimivo, da je Corazon toliko zgodnejši od sotrpina - Costoluto Fiorentino, ki še vedno bujno raste in počasneje dozoreva
No, ja, še zelje pa krompir, pa je ozimnica kompletna..._________________Viktorh