Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2013

Odgovori
notranjka
Prispevkov: 1473
Pridružen: Po Jun 17, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a notranjka »

notranjka je napisal/a:
Nadina,saj kumarice lahko narežeš po dolgem na četrtine in ravno tako vložiš.
Super so potem za tatarske omake Smile


Embarassed Embarassed Embarassed
malo sem vaju zamešala
sem mislila Plamenko Smile_________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
Uporabniški avatar
Plamenka
Prispevkov: 9598
Pridružen: Pe Maj 31, 2013 2:00 am
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Notranjka, Very Happy !
Hvala, najbrž bom uporabila tudi tvojo idejo, saj zgleda, da bo kumar precej.
bobolino
Prispevkov: 2342
Pridružen: Pe Maj 31, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Jaz pa sem letos brez kumar, sem pa spet naredila 4l mezge. Za kečap čakam na ta rdeče paradižnike, sem si včeraj poiskala kar nekaj receptov zanj.

Ugotavljam, da mi je dosti bolj priročno nabirati velike plodove, češnjevcev imam preveč.

Naslednje leto bo ostal v repertoarju vsekakor Iva's Red Berry, White Currant, tudi Nicholsson Cherry mi je všeč, ostali posajeni me niso ne vem kako prepričali, res pa je, da večina jih ni še niti dozorela.

Presenečajo me črne sorte, jih imam dosti, pa so vse zaenkrat tako neizrazitega okusa, edino Haley's Purple Comet ima izrazit 'črn, zemeljski' okus. Pa jih gojim kar nekaj. Čakam, da dozorijo njihove naslednje etaže, ki bodo dozorevale na polnem soncu.

Od oranžnih velikih so mi dozoreli Orange Bananna, ki ostaja za drugo leto zaradi čvrstosti, Orange Oxheart in Persimmon, slednja dva je 'nesel' po okusu Golden Heart od MarijeV, Ceprav je identičen Orange Oxheartu, je dosti bolj polnega okusa.

Od belih je sedaj dozorel le Bianca Grande, ki tudi ni favorit za naslednje leto.

Sem že pred časom zapisala, da klestim sorte, ker naslednje leto jih ne bo več toliko. Jih ima pa še veliko za dozoreti._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
metuljc
Prispevkov: 9400
Pridružen: So Jun 01, 2013 2:00 am
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

bobolino je napisal/a:

Sem že pred časom zapisala, da klestim sorte, ker naslednje leto jih ne bo več toliko.

lasje pokonci
Nadina
Prispevkov: 184
Pridružen: Po Jun 03, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a Nadina »

metuljc je napisal/a:
bobolino je napisal/a:

Sem že pred časom zapisala, da klestim sorte, ker naslednje leto jih ne bo več toliko.

lasje pokonci

bhuahahaha to tudi jaz pravim znova vsako leto, pa mi ne rata... bhuahahaha bhuahahaha

Plamenka, jaz kumarice narežem in pomešam s česnom, jogurtom in kislo smetano - ma je to dobro!
Ostale kumare pa popapcajo naše kokoške Smile_________________http://www.youtube.com/watch?v=s0IWwTLibHg
http://www.flickr.com/photos/nadinacm/
Uporabniški avatar
Plamenka
Prispevkov: 9598
Pridružen: Pe Maj 31, 2013 2:00 am
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Nadina, hvala, bom tudi to poskusila. Wink

Bobolino, zelo težko je oklestiti število sort. Ko imaš že vse pripravljeno, se pojavijo nove, ki jih moraš nujno imeti. Very Happy
bobolino
Prispevkov: 2342
Pridružen: Pe Maj 31, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Metuljc, ne skrbi, mislim nate, a pri nas češnjevci res ne grejo v promet.

Me sadike v loncih skrbijo. Prej so uživale pod napuščem, zdaj pa so lonci postavljeni po vrtu, kjer je pač prostor, sonce tolče po njih od jutra do večera..._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Darso
Prispevkov: 827
Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a Darso »

Jaz pa kumarice in čebulo na tanko narežem dodam kislo smetano, sol, poper in bučno olje. Solata ena a. lp D_________________Uživajmo v dobroti narave
https://picasaweb.google.com/home
Nadina
Prispevkov: 184
Pridružen: Po Jun 03, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a Nadina »

Darso je napisal/a:
Jaz pa kumarice in čebulo na tanko narežem dodam kislo smetano, sol, poper in bučno olje. Solata ena a. lp D


Hmmm, s kislo smetano pa še nisem poskusila te kombinacije Smile
Mora biti dobro!_________________http://www.youtube.com/watch?v=s0IWwTLibHg
http://www.flickr.com/photos/nadinacm/
viktorh
Prispevkov: 270
Pridružen: Ne Jun 09, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a viktorh »

Včasih so rekli "češpljevo"leto, pa vinsko, pa...osebno pa mislim, da bo letos leto plodovk....

Ta revež je napolnil šest mesecev. Odslužil je svoje. V soboto gre v predelavo. Je pa zanimivo, da je Corazon toliko zgodnejši od sotrpina - Costoluto Fiorentino, ki še vedno bujno raste in počasneje dozoreva












No, ja, še zelje pa krompir, pa je ozimnica kompletna..._________________Viktorh
Odgovori