Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Šalotka - Allium ascalonicum

Odgovori
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Mislim, da res ni za hitet in zaradi svoje neučakanosti matrat rastline.
Veš, tole govorim bolj sebi, kot tebi... V mojem vrtnarskem dnevniku, kjer na koncu sezone naredim eno obnovo pretklega leta imam pogosto z debelimi rdečimi črkami zapisano: spomladi ne hiti!!!_________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Ja, tudi sam sem v preteklosti večkrat opazil, da rastline, startane kasneje, dohitijo ali celo prehitijo tiste bolj herojske. Ampak me že zelo daje abstinenčna kriza Smile
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Jaz sem zadnjič tudi gledal neko semensko šalotko v Semenarni, pa se mi je zdela nenavadno debela in okrogla. Je to običajno ?
Ja, ne vem. Še nikoli je nisem sadil. Smo jo pa velikokrat dobil od tete in še prej od babice in tista je bila vedno bolj v obliki polmeseca, kot stroki.
Nimam pa pojma, katera sorta je tisto bila ...
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Ja, ene sorte so take, kot opisuješ, okrogle in kar velike.Takšna.
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Ostanek moje lanske šalotke. Še nekaj debelejših bom porabila, druge posadim po temle dežju, ko se malo posuši zemlja.
A niso čedne? Wink Kot da bi jih ravnokar pobrala. Neverjetno, kako dobro se ohrani šalotka!

_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Ooo, kakšni zakladi se skrivjo v tvoji shrambi! Fletkane so da ni za povedat._________________naredimo svet lepši
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Hvala, Brbr! Laughing Ti ne veš, kako je šele česen lep! Wink (Malo se hecam, česen hoče že kar kaliti, ga moram hitro kako porabiti.)_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Kdaj pobrati šalotko? Ko se stebla poležejo ali ko se poleg tega še posušijo? Moja je že polegla, stebla so še zelena: Zanima me, ali je smiselno pohiteti in jo pobrati v naslednjih dveh suhih dneh, ali je kljub pogostemu dežju bolje počakati, da se stebla vsaj delno posušijo? Šalotko imam tokrat prvič in nobenih izkušenj s pobiranjem.
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Tudi pri meni je šalotka že kar polegla. Sadil sem 25. aprila.
Medtem ko se čebula belokranjka, ki je bila sajena skoraj 3 tedne prej, še vedno pokončno drži in je še lepo zelena.

.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Muha, mi smo šalotko praviloma pustili, da se je na vrtu povsem posušila, šele potem smo jo pobrali. Vsaj včasih smo tako delali. Itak je čepela na vrhu prsti, le korenine so bile v njej.
Odgovori