Uuuu viktorh prava paša za oči. Ne dvomim, da tudi izjemno veselje za brbončice. Ne morem si kaj, da ne bi občudoval. Letos si nas vse posekal s svojo pridelavo.
labia, hvala. Moram pa priznati, da so posebno presenečeni bili gosti iz mesta. Poleg paradižnikov in paprik malo pečenega sira, pa bazilikin pesto s pinjolami, popečen, z gorčico, česnom in lahko naoljen kruh......in pa seveda kozaraec dobrega sovinjona... Jao, škoda, da tega ne smem počenjati vsak dan...._________________Viktorh
Da ne boste zavistni samo enemu, ki ima pisano paleto, dodajam protiutež s težko konjenico, pravzaprav medvednico. Odrezal sem 4 nove plodove Polarnega Medveda (poleg prejšnjih dveh) - skupaj 2 trojčka. Niso nadpovprečno veliki, pa so vseeno presenetili s svojo rodnostjo in zgodnostjo, seveda v rastlinjaku, da ne bo pomote. Kar nekaj manjših plodov je še na rastlini kateri sem pustil tri vrhove. Če bi samo enega, bi bili verjetno tudi plodovi še precej večji. Mogoče naslednje leto ;-) Za nameček je dozorel še en manj roden Sibirski domači - vir Irena.
Skupinska (Sibirski domači, desno zgoraj):
Vaganje trojčka:
Sibirski domači je bil za 4 gr zmagovalec v skupini:
Tretji najtežji je zadnji dozoreli iz prve trojke:
Bicikel, jao, si ne predstavljam, da ga prinesem soprogi, da pripravi.... Najvarneje je postaviti ga pred vrata in pozvoniti...naj si ga sama nese not in se muči z rezanjem...._________________Viktorh
Bicikel ti pa si predstavil res prave težkokategornike. Bi kar sodili v rubrko Giant tomato. Sem si ogledal fotke Polarbear in Sibirski domači in so mi zelo podobni po videzu. Me zanima koliko je razlike v notranjosti. Se pravi tip mesnatosti -tekstura, količina semen, barva gela, barva mesa, okus,.... Torej v čem ti vidiš razliko, kolikor jo je. Na fotkah so videti izjemno lepo in primerni za vsakoletno pridelavo.
Na zunaj je razlika napram Polarnemu Medvedu v rodnosti. Sibirski ima manj plodov, lahko da še bodo, vendar pozneje. Res, da je Sibirski rastel pri vratih kjer je v povprečju malenkost bolj hladno in po moje tudi to malo vpliva. Sibirski ima tudi močnejše steblo. Prerezal jih bom popoldne/zvečer in do jutri objavil fotke.
Imam pa še tretjo veliko sorto, ki je precej bolj pozna - vrhniški "Kragulj" - izvor ni znan, zato domače hišno. Tudi ta je že kdaj dosegel 1,3 kg pri gospe, ki ga goji že veliko let. Pri meni je trenutno še v takem stanju: