Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Paradižnik 2013
labia,
hvala. Moram pa priznati, da so posebno presenečeni bili gosti iz mesta. Poleg paradižnikov in paprik malo pečenega sira, pa bazilikin pesto s pinjolami, popečen, z gorčico, česnom in lahko naoljen kruh......in pa seveda kozaraec dobrega sovinjona...
Jao, škoda, da tega ne smem počenjati vsak dan...._________________Viktorh
hvala. Moram pa priznati, da so posebno presenečeni bili gosti iz mesta. Poleg paradižnikov in paprik malo pečenega sira, pa bazilikin pesto s pinjolami, popečen, z gorčico, česnom in lahko naoljen kruh......in pa seveda kozaraec dobrega sovinjona...
Jao, škoda, da tega ne smem počenjati vsak dan...._________________Viktorh
Da ne boste zavistni samo enemu, ki ima pisano paleto, dodajam protiutež s težko konjenico, pravzaprav medvednico. Odrezal sem 4 nove plodove Polarnega Medveda (poleg prejšnjih dveh) - skupaj 2 trojčka. Niso nadpovprečno veliki, pa so vseeno presenetili s svojo rodnostjo in zgodnostjo, seveda v rastlinjaku, da ne bo pomote. Kar nekaj manjših plodov je še na rastlini kateri sem pustil tri vrhove. Če bi samo enega, bi bili verjetno tudi plodovi še precej večji. Mogoče naslednje leto ;-)
Za nameček je dozorel še en manj roden Sibirski domači - vir Irena.
Skupinska (Sibirski domači, desno zgoraj):
Vaganje trojčka:
Sibirski domači je bil za 4 gr zmagovalec v skupini:
Tretji najtežji je zadnji dozoreli iz prve trojke:
Za nameček je dozorel še en manj roden Sibirski domači - vir Irena.
Skupinska (Sibirski domači, desno zgoraj):
Vaganje trojčka:
Sibirski domači je bil za 4 gr zmagovalec v skupini:
Tretji najtežji je zadnji dozoreli iz prve trojke:
Bicikel ti pa si predstavil res prave težkokategornike. Bi kar sodili v rubrko Giant tomato.
Sem si ogledal fotke Polarbear in Sibirski domači in so mi zelo podobni po videzu. Me zanima koliko je razlike v notranjosti. Se pravi tip mesnatosti -tekstura, količina semen, barva gela, barva mesa, okus,.... Torej v čem ti vidiš razliko, kolikor jo je.
Na fotkah so videti izjemno lepo in primerni za vsakoletno pridelavo.
Sem si ogledal fotke Polarbear in Sibirski domači in so mi zelo podobni po videzu. Me zanima koliko je razlike v notranjosti. Se pravi tip mesnatosti -tekstura, količina semen, barva gela, barva mesa, okus,.... Torej v čem ti vidiš razliko, kolikor jo je.
Na fotkah so videti izjemno lepo in primerni za vsakoletno pridelavo.
Labia, kje si našel opis Sibirskega domačega?
Na zunaj je razlika napram Polarnemu Medvedu v rodnosti. Sibirski ima manj plodov, lahko da še bodo, vendar pozneje. Res, da je Sibirski rastel pri vratih kjer je v povprečju malenkost bolj hladno in po moje tudi to malo vpliva. Sibirski ima tudi močnejše steblo. Prerezal jih bom popoldne/zvečer in do jutri objavil fotke.
Imam pa še tretjo veliko sorto, ki je precej bolj pozna - vrhniški "Kragulj" - izvor ni znan, zato domače hišno. Tudi ta je že kdaj dosegel 1,3 kg pri gospe, ki ga goji že veliko let. Pri meni je trenutno še v takem stanju:
Na zunaj je razlika napram Polarnemu Medvedu v rodnosti. Sibirski ima manj plodov, lahko da še bodo, vendar pozneje. Res, da je Sibirski rastel pri vratih kjer je v povprečju malenkost bolj hladno in po moje tudi to malo vpliva. Sibirski ima tudi močnejše steblo. Prerezal jih bom popoldne/zvečer in do jutri objavil fotke.
Imam pa še tretjo veliko sorto, ki je precej bolj pozna - vrhniški "Kragulj" - izvor ni znan, zato domače hišno. Tudi ta je že kdaj dosegel 1,3 kg pri gospe, ki ga goji že veliko let. Pri meni je trenutno še v takem stanju: