Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2013

Odgovori
viktorh
Prispevkov: 270
Pridružen: Ne Jun 09, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a viktorh »

Sedaj pa slastna večerja....



_________________Viktorh
Uporabniški avatar
lpmami
Prispevkov: 8368
Pridružen: Sr Jul 17, 2013 2:00 am
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Bog žegnaj, Viktor!_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
viktorh
Prispevkov: 270
Pridružen: Ne Jun 09, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a viktorh »

Boglonaj..._________________Viktorh
dašabina
Prispevkov: 1099
Pridružen: Sr Jun 05, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a dašabina »

krasne fotke lepo vam dela, moji so pa letos bolj kot ne bogi Rolling Eyes vse je bolj drobno, ta veliki štrajkajo Very Happy
labia
Prispevkov: 350
Pridružen: So Jun 08, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a labia »

Uuuu viktorh prava paša za oči. Ne dvomim, da tudi izjemno veselje za brbončice. Ne morem si kaj, da ne bi občudoval. Letos si nas vse posekal s svojo pridelavo.
viktorh
Prispevkov: 270
Pridružen: Ne Jun 09, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a viktorh »

labia,
hvala. Moram pa priznati, da so posebno presenečeni bili gosti iz mesta. Poleg paradižnikov in paprik malo pečenega sira, pa bazilikin pesto s pinjolami, popečen, z gorčico, česnom in lahko naoljen kruh......in pa seveda kozaraec dobrega sovinjona...
Jao, škoda, da tega ne smem počenjati vsak dan...._________________Viktorh
Bicikel
Prispevkov: 2066
Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Da ne boste zavistni samo enemu, ki ima pisano paleto, dodajam protiutež s težko konjenico, pravzaprav medvednico. Odrezal sem 4 nove plodove Polarnega Medveda (poleg prejšnjih dveh) - skupaj 2 trojčka. Niso nadpovprečno veliki, pa so vseeno presenetili s svojo rodnostjo in zgodnostjo, seveda v rastlinjaku, da ne bo pomote. Kar nekaj manjših plodov je še na rastlini kateri sem pustil tri vrhove. Če bi samo enega, bi bili verjetno tudi plodovi še precej večji. Mogoče naslednje leto ;-)
Za nameček je dozorel še en manj roden Sibirski domači - vir Irena.



Skupinska (Sibirski domači, desno zgoraj):


Vaganje trojčka:


Sibirski domači je bil za 4 gr zmagovalec v skupini:


Tretji najtežji je zadnji dozoreli iz prve trojke:
viktorh
Prispevkov: 270
Pridružen: Ne Jun 09, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a viktorh »

Bicikel,
jao, si ne predstavljam, da ga prinesem soprogi, da pripravi....
Najvarneje je postaviti ga pred vrata in pozvoniti...naj si ga sama nese not in se muči z rezanjem...._________________Viktorh
labia
Prispevkov: 350
Pridružen: So Jun 08, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a labia »

Bicikel ti pa si predstavil res prave težkokategornike. Bi kar sodili v rubrko Giant tomato.
Sem si ogledal fotke Polarbear in Sibirski domači in so mi zelo podobni po videzu. Me zanima koliko je razlike v notranjosti. Se pravi tip mesnatosti -tekstura, količina semen, barva gela, barva mesa, okus,.... Torej v čem ti vidiš razliko, kolikor jo je.
Na fotkah so videti izjemno lepo in primerni za vsakoletno pridelavo.
Bicikel
Prispevkov: 2066
Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Labia, kje si našel opis Sibirskega domačega?

Na zunaj je razlika napram Polarnemu Medvedu v rodnosti. Sibirski ima manj plodov, lahko da še bodo, vendar pozneje. Res, da je Sibirski rastel pri vratih kjer je v povprečju malenkost bolj hladno in po moje tudi to malo vpliva. Sibirski ima tudi močnejše steblo. Prerezal jih bom popoldne/zvečer in do jutri objavil fotke.

Imam pa še tretjo veliko sorto, ki je precej bolj pozna - vrhniški "Kragulj" - izvor ni znan, zato domače hišno. Tudi ta je že kdaj dosegel 1,3 kg pri gospe, ki ga goji že veliko let. Pri meni je trenutno še v takem stanju:

Odgovori