Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Oddaja: Moj pogled na znanost: dr. Samo KREFT

mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Bom. Hvala.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Saj ne, da ti nočem povedat, ampak, oddaja je res vredna, da si jo ogledaš.
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

O, nočeš, nočeš... Laughing
laksikon

Odgovor Napisal/-a laksikon »

da je toliko antioksidantov v iglavcih, oziroma bolj točno v beli jelki pa sem prvič slišal....
Tonček

Odgovor Napisal/-a Tonček »

Mogoče bi pa rajši meni povedala?
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Venusta je napisal/a:

Je pa res potrebna previdnost ob jemanju šentjanževke, sploh v kombinaciji s tabletami, ker šentjanževka izniči oz. zmanjša delovanje nekaterih.

Drži! Če jemljete katerekoli tablete, se je treba prej posvetovati s svojim zdravnikom. Moj sosed je dodajal v čaj precej šentjanževke in je na lastni koži občutil posledice. Šentjanževko je moral črtati iz čajne mešanice.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Tudi slamnika iz lastnih izkušenj ne priporočam kot preventivo. Pred par leti smo ga preventivno jemali trije v naši družini. Rezultat: vsi trije smo vseeno zboleli za neke vrste prehladom/virozo/gripo, nekaj podobnega. Bolezen se pri nobenem ni prav razvila, premagati je pa tudi nismo mogli. Vsi trije smo bili dobre 3 tedne napol bolni, kilavi in zanič. Hči, ki slamnika ni jemala, je zadevo prebolela normalno, kot se zagre, v enem tednu.

Kot kurativa, se mi je pa vedno dobro obnesel. Ozdravela sicer nisem časovno nič prej, sem pa potem, ko je minil "standardni" čas za prebolevanje, znatno hitreje prišla na normalno počutje.
Venusta

Odgovor Napisal/-a Venusta »

Jaz slamnik vedno vzamem takoj, ko začutim prve znake, ampak res prve, ko še niti ne veš ali si le utrujen ali se te res kaj loteva.
Velikokrat me je že rešil in sem se zmazala. Kot preventivo pa ne jemljem (zaradi nediscipline) Smile

Tinkturo pa naredim samo iz nadzemnih delov (praktičnost, kot je že nekdo omenil).
Pa še to: tinkturo vedno delam iz etanola (70%), ker naj bi bile učinkovine, ki vplivajo na imunski sistem topne le v tako močnem alkoholu. (žal sem že pozabila od kje vir teh informacij)
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Tudi v navodilih za uporabo zdravila Immunal piše: "Zdravljenje začnite ob pojavu prvih znakov prehlada." in nič o kakšnem preventivnem jemanju._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

lpmami, to je po novem. Takrat, ko smo ga mi pri nas jemali preventivno, v začetku propagiranja Immunala, se ga je na veliko priporočalo ravno za preventivo. Takole enih 10 let nazaj bi rekla na pamet. Ko so imeli v lekarnah posebne mizice ob vhodu, reklamirali in delili letake zanj.
Odgovori