Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Sejanje semen

Odgovori
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

Polno urbanih legend je zunaj, ena bolj resnična od druge Rolling Eyes .

Npr. ena ruska ..?.. (ne vem njene poklicne oklicanosti) menda trdi, da je na semena dobro pljuniti in zmešati s slino.
Potem rastlina zraste s sestavinami, ki so ravno prave za zdravje tistega, katerih slino so "prebrala" semena.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

MijaLan je napisal/a:
metuljc je napisal/a:
MijaLan, takole bo pa link aktiven:

http://www.maticsever.com/

Metuljc, hvala, sem popravila! Kaj piješ? ;)

Čaj (trenutno). Laughing
originalnilist

Odgovor Napisal/-a originalnilist »

Figula to je iz knjige Anastasija.Te rastline tudi naj bi zalivali z vodo v kateri smo umili noge da rastline po potu vejo kaj nam v telesu primanjkuje.Kar se mene tiče zelo zanimivo branje
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

Originalnilist, čisto verjamem, da je zanimivo.
A kljub temu nič bolj resnično.
originalnilist

Odgovor Napisal/-a originalnilist »

Mislila sem knjiga na sploh, ne samo o sadikah. Govori tudi o cedrah ki zbirajo vesoljsko energijo in zvonijo ali zgorijo. Tudi danes prodajajo koščke cedrovega lesa za plemenitenje telesne energije.Meni se je zdela kar resnicna, sicer v preteklosti a vseeno.Zdej sem padla iz teme ven.
Sorry
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Za zraven: tele sibirske cedre sploh niso cedre, ampak so bori. https://en.wikipedia.org/wiki/Pinus_sibirica

Cedri sta na svetu le dve, libanonska (Cedrus libani)in atlantska (Cedrus atlantica), no, nekateri za samostojno vrsto štejejo C. deodara, ki je sicer podvrsta libanonske.
Tonček

Odgovor Napisal/-a Tonček »

originalnilist je napisal/a:
Figula to je iz knjige Anastasija.Te rastline tudi naj bi zalivali z vodo v kateri smo umili noge da rastline po potu vejo kaj nam v telesu primanjkuje.Kar se mene tiče zelo zanimivo branje

Mogoče bi bila še boljša tista voda, v kateri si nekateri verniki umivajo tazadnjo namesto uporabe papirja. Rastline bi dobile še bolj zanimive informacije pa tudi več hranilnih snovi.
Nazadnje urejal/a Tonček 08 Mar 2018 12:51; skupaj popravljeno 1 krat
Tonček

VERMIKULIT
Če kdo uporablja Vermikulit, me zanima, če ga meša s sejalno zemljo, kot drugo možnost, ki jo navaja proizvajalec. Jaz ga potrosim pi vrhu semen in potlačim, mogoče pa je le-oni način boljši.
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

Tonček je napisal/a:
VERMIKULIT
Če kdo uporablja Vermikulit, me zanima, če ga meša s sejalno zemljo, kot drugo možnost, ki jo navaja proizvajalec. Jaz ga potrosim pi vrhu semen in potlačim, mogoče pa je le-oni način boljši.

Trosen po vrhu rad beži med zalivanjem. Jaz mu primešam še malo cementa, tako da postane malo bolj kompakten. Se takoj opazi razliko. Wink
Tonček

Kateri cement je pa najboljši? Verjetno Lafarge, ker so Francozi strici v ozadju.
Mene pri zalivanju ne moti, ker sejem v multiplošče, potrosim po vrhu, potlačim s kozarcem in potem zalijem v podstavek.
Odgovori