Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Kobulasta oljčica - Elaeagnus umbellata
To je tako kot elektrika, ki ve, kdaj je v pečici, kdaj pa v hladilniku
Ja, lahko je stvar razlike v definiciji. Lahko je pa tudi stvar razlike tega, kakšno je okolje in kako rastlina reagira nanj. Ne eno ne drugo ni nespremenljivo, ono prvo pa še zlasti ne. Za ta konkretni primer drži tako to, da rastline ni na aktualnem seznamu invazivk, kot tudi to, da se izven uradov in regulacije ljubitelji-praktiki pogovarjajo o tem, da je v Evropi neproblematična.
Ja, lahko je stvar razlike v definiciji. Lahko je pa tudi stvar razlike tega, kakšno je okolje in kako rastlina reagira nanj. Ne eno ne drugo ni nespremenljivo, ono prvo pa še zlasti ne. Za ta konkretni primer drži tako to, da rastline ni na aktualnem seznamu invazivk, kot tudi to, da se izven uradov in regulacije ljubitelji-praktiki pogovarjajo o tem, da je v Evropi neproblematična.
Prišla je trgatev in ker pripravki iz same oljčice za moj okus vendarle malo preveč vlečejo na ketchup, sem oljčico uporabil kot dodatek k jabolčni čežani.
To je zelo OK.
(Glede na bližino okusa paradižnika bi bila verjetno zanimiva tudi čežana s kakšnim res izrazitega okusa, recimo kakšnim hudim črnim.)
To je zelo OK.
(Glede na bližino okusa paradižnika bi bila verjetno zanimiva tudi čežana s kakšnim res izrazitega okusa, recimo kakšnim hudim črnim.)