Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Jajčevci 2018
mravlja je napisal/a: |
Mene jajčevci zaenkrat zanimajo izključno kot "surovina" za pripravo ajvarja. Katere sorte so za to najboljše, katere najraje uporabljete v ta namen? |
Najboljši zato je take oblike kot v trgovini Violetta di New York. No, tega poznam, ker sem ga večkrat sejala in imela z njim dobre izkušnje. Tak povprečne oblike pač, kot smo jih navajeni, dobro rodi, okusen.
Zeleni in beli znajo biti po mojih izkušnjah včasih malo trši, tudi lupina je dostikrat trša.
pika je napisal/a: |
Najboljši zato je take oblike kot v trgovini Violetta di New York. No, tega poznam, ker sem ga večkrat sejala in imela z njim dobre izkušnje. Tak povprečne oblike pač, kot smo jih navajeni, dobro rodi, okusen. Zeleni in beli znajo biti po mojih izkušnjah včasih malo trši, tudi lupina je dostikrat trša. |
Zanimivo, mene je pa prav ta hibrid (ali sorta, ne vem več) najbolj razočaral. Mogoče je bilo kaj narobe s semenom.
lani mi je članica poslala jajčevec NY, ker sem želela klasičnega. V rastlinjaku ne rodi dobro, na prostem pa obilno. Ker sem pustila enega, da je skoraj segnil na zemlji, pobrala seme, ki je bilo rjave barve, sem mislila, da ne bo kalil, pa je vse seme letos kalilo in sem sadike veselo delila naokoli.
Meni je res bogato rodil, sadika košata, bujna, ilovnata zemlja, katastrofalna suša mu je malo prišla do živega.
Prej sem imela Ping tung long, ker je ozek in dolg, isem presedlala na debelejšega._________________Lp, Živa
Meni je res bogato rodil, sadika košata, bujna, ilovnata zemlja, katastrofalna suša mu je malo prišla do živega.
Prej sem imela Ping tung long, ker je ozek in dolg, isem presedlala na debelejšega._________________Lp, Živa
-
- Kraj: Domžale
En jajčevec imam letos v loncu na stopnišču. Že kakšnih 14 dni je zunaj.
Saj drugače je kar lep in raste, moti me samo, ker robovi spodnjih listov malo rjavijo.
Je to normalno ali gre za kakšno bolezen ?
Nekaj strehe je nad stopniščem, ampak občasno ga malo poprši dež, bi bil to lahko vzrok ?
Ostala dva, ki sta še v "mobilni" gajbici, bosta šla konec tega tedna na njivo.
.
Saj drugače je kar lep in raste, moti me samo, ker robovi spodnjih listov malo rjavijo.
Je to normalno ali gre za kakšno bolezen ?
Nekaj strehe je nad stopniščem, ampak občasno ga malo poprši dež, bi bil to lahko vzrok ?
Ostala dva, ki sta še v "mobilni" gajbici, bosta šla konec tega tedna na njivo.
.