Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Jajčevci 2018

Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Zadnji petek sem bila na zufovem predavanju, ko je ravno bilo v Ljubljani. Posebej smo se menili o polžih in je dejal, da je tudi zaradi problema z njimi pri klasični zastirki večinoma prešel na kompostno. V njej ni svežega materiala, ki polže še posebej privlači.
pika

Odgovor Napisal/-a pika »

mravlja je napisal/a:
Mene jajčevci zaenkrat zanimajo izključno kot "surovina" za pripravo ajvarja. Katere sorte so za to najboljše, katere najraje uporabljete v ta namen?

Najboljši zato je take oblike kot v trgovini Violetta di New York. No, tega poznam, ker sem ga večkrat sejala in imela z njim dobre izkušnje. Tak povprečne oblike pač, kot smo jih navajeni, dobro rodi, okusen.

Zeleni in beli znajo biti po mojih izkušnjah včasih malo trši, tudi lupina je dostikrat trša.
Tonček

Odgovor Napisal/-a Tonček »

pika je napisal/a:

Najboljši zato je take oblike kot v trgovini Violetta di New York. No, tega poznam, ker sem ga večkrat sejala in imela z njim dobre izkušnje. Tak povprečne oblike pač, kot smo jih navajeni, dobro rodi, okusen.

Zeleni in beli znajo biti po mojih izkušnjah včasih malo trši, tudi lupina je dostikrat trša.

Zanimivo, mene je pa prav ta hibrid (ali sorta, ne vem več) najbolj razočaral. Mogoče je bilo kaj narobe s semenom.
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

lani mi je članica poslala jajčevec NY, ker sem želela klasičnega. V rastlinjaku ne rodi dobro, na prostem pa obilno. Ker sem pustila enega, da je skoraj segnil na zemlji, pobrala seme, ki je bilo rjave barve, sem mislila, da ne bo kalil, pa je vse seme letos kalilo in sem sadike veselo delila naokoli.
Meni je res bogato rodil, sadika košata, bujna, ilovnata zemlja, katastrofalna suša mu je malo prišla do živega.
Prej sem imela Ping tung long, ker je ozek in dolg, isem presedlala na debelejšega._________________Lp, Živa
Tonček

Odgovor Napisal/-a Tonček »

Meni NY ni delal dobro v rastlinjaku in to je bilo najbrž krivo. Najbrž ne prenese toplotnih šokov, ki se včasih zgodijo v rastlinjaku in tripsov je bilo polno na njem. Nisem poskusil saditi na prostem.
Nauta

Odgovor Napisal/-a Nauta »

Lani sem imela na zasteklenem balkonu Matrosiik, plod ni bil kaj prida velik, do semena pa sem le prišla. Na vrtu dela dobro, zato ga sadim vsako leto, za ajvar pa jajčevce vseeno kupim, ker jih sočasno ne dozori 4 kg, kot je v receptu._________________Lp

Nauta
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

Drugo leto zapored ni iz semen nič ven prišlo. Hm nekaj delam narobe Rolling Eyes ._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

En jajčevec imam letos v loncu na stopnišču. Že kakšnih 14 dni je zunaj.
Saj drugače je kar lep in raste, moti me samo, ker robovi spodnjih listov malo rjavijo.
Je to normalno ali gre za kakšno bolezen ?
Nekaj strehe je nad stopniščem, ampak občasno ga malo poprši dež, bi bil to lahko vzrok ?

Ostala dva, ki sta še v "mobilni" gajbici, bosta šla konec tega tedna na njivo.
.
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Danes sem 15 sadik viola jajčevcev posadila ven. Bom videla, kako bo, upam, da zemlja ni še premrzla._________________Živeti na podeželju je najlepše!
Irena

Odgovor Napisal/-a Irena »

Jaz svojih deset že v soboto. Upam tudi jaz na uspešno rast.
Odgovori