Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2018

Odgovori
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Hura, pa so še naši prišli na vrsto, ravnokar.

Black and brown boar, Marianna's peace, Neve's Azorean red, Indian stripe - ker so vsakič super.

Cosmonaut Volkov, Black cherry, AAA Sweet solano - so nekoč že bili na sporedu, pa se bomo letos potrudili jim dati boljše pogoje.

Bloody butcher, Malakhitovaya shkatulka, Negrillo de Algmouera, Black master - da poskusimo še kaj novega. Ja, dva sta za večino najbrž že preverjena klasika, tukaj pa še ne.
Nazadnje urejal/a crtj 31 Mar 2018 23:07; skupaj popravljeno 1 krat
julijak

Odgovor Napisal/-a julijak »

tigrček je napisal/a:
še tukaj postavljam vprašanje, semena paradižnika so bila nekaj dni v kaslcu za pošto, danes je mrzlo pada sneg kaj naj naredim, ali so zanič.

Semena paradižnika preživijo celo zimo v zemlji, če je namočeno ali suho. Ko je dovolj toplo, začnejo kaliti. Moja opažanja zadnjih par let, ko sem slučajno pustila neprekopano zemljo, na katerem so rasli paradižniki Cool
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Dvomim, da preživi namočeno, če je vlaga vdrla skozi semensko ovojnico v samo seme. Ta voda zamrzne, naredi ob tem kristale in ti razrežejo celice. Če je ovojnica zadosti neprepustna, da voda ne vdre v samo seme, pa lahko preživi.
Tonček

Odgovor Napisal/-a Tonček »

Meni so že kar nekajkrat vzklili paradižniki na kompostu pod milim nebom, kljub snegu in dežju pred tem. Če koga zanima, bom letos to presadil v lonce v jogurta in mu prodam. Vprašajte pod šifro "Harry Houdini".
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Paprike so se nažurale, sedaj sem pa še paradajzke malo v diskoteko spustil:

Vsa semena so vzklila.
Tale ( en primerek San Marzano ) je zanimivo zrasel:

Zalivam bolj po kapljicah, dokler so notri, kjer ni direktne sončne svetlobe in vetra.
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

AB vidim, da jim žuranje zelo paše.
Moji pa pravijo, da se jim nikamor ne mudi. Nevem kaj imajo za bregom.
Pa lep pozdrav
cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

g. Banko, se ti zdi, da je diskoteka doprinesla k živahnosti oskrbovancev, je kaka razlika v primerjavi z lanskim letom?
Ana

Odgovor Napisal/-a Ana »

Danes bom posejala še par paradižnikov. Kar nekaj jih ni vzklilo. Sem imela stara semena.
Koliko stara semena vam vzklijejo.

Hvala za odgovor Ana
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

Posejano v nedeljo. Od 52 sort jih je 24 zunaj upam, da bodo tudi ostale prišle še kaj ven._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Ivčk

Odgovor Napisal/-a Ivčk »

Meni so v štirih dneh pokukala na plan semena iz leta 2012.

Načeloma paradižniki dobro kalijo nekje 5 let, potem kalivost počaasi vpada. Kalila sem tudi že 13 let stara semena, pa so ven prišla.

Imam pa težave s semeni iz leta 2016, očitno sem jih predolgo fermentirala ali pač nekaj narobe z njimi naredila, ker sem jih veliko iz tistega leta morala dosejat._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Odgovori