Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Brstični brokoli

crtj-admin
Site Admin

Brstični brokoli

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Ga kdo goji? Me je prijelo, da bi ga imela, ko sem danes brala o njem v Odprti kuhinji. Pravzaprav me je navdušil.
Po pravici povedano, ga do danes sploh nisem poznala.
Pa vi?
orlica

Odgovor Napisal/-a orlica »

metuljc, tudi jaz nisem slišala za brstični brokoli do danes Very Happy

Sem pa šla malo po internetu gledat in izgleda, da se brokoliju, kot ga kupujemo v glavnem v naših trgovinah, reče brstični brokoli, ker razvije cvetove na srednjem in stranskih steblih.
Pišejo, da za razliko od tega pa so sorte s čvrsto terminalno rožo - glavnati brokoli.

http://www.klubgaia.com/Vrtni-vseved/31/Zelenjavni-vrt/Kapusnice/Seznam-rastlin/Brokoli
Ana

Odgovor Napisal/-a Ana »

ali kdo pozna aztec brokoli? Jaz sem posejala seme neznane darovalke in je vzklilo , steblo je rdečkasto in ima dva klična lista ki sta spodaj rdečkasta zgoraj
pa zelena.

Hvala za odgovor Ana
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Ana, poizvedovanje na Googlu je povedalo, da gre za eno vrsto metlike, Chenopodium berlandieri. Torej sorodnica špinače, družina metlikovke in je daleč stran od pravega brokolija, ki sodi med križnice. Listi so primerni za špinačo, bi rekla. Še fotka in nekaj info.
Ana

Odgovor Napisal/-a Ana »

Hvala za informacijo. Bom prinesla na srečanje.
Če kdo želi, je za prepikirat.
Odgovori