Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Rosmarinus officinalis - rožmarin

viktorh

Odgovor Napisal/-a viktorh »

Veš, katera druga bi vzela za slabo, pa bi imel sr...hi, hi.Tako kažejo izkušnje..
Jutri je ČETRTEK?????_________________Viktorh
Sanjarka Ana

Odgovor Napisal/-a Sanjarka Ana »

viktorh je napisal/a:
Veš, katera druga bi vzela za slabo, pa bi imel sr...hi, hi.Tako kažejo izkušnje..
Jutri je ČETRTEK?????

Jaz ne bom vzela za slabo. Saj je moja napaka.
viktorh

Veš, lapsus linguae se zgodi vsakemu, zato sem le diskretno namignil..._________________Viktorh
viktorh

Ko pa greš po tej vročini po vrtu, se srečaš z rožmarini, jih z obema rokama pobožaš in uživaš v prečudovitem vonju...saj ni čudno, da je nastala pesem...naj bo zelen al' pa suh..._________________Viktorh
viktorh

...res pa je, da to občudujemo redki..._________________Viktorh
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Misliš, da res redki? Meni nikoli ne uspe mimo grma rožmarina, pa kjerkoli že sem, ne, da bi potegnila z roko čezenj.
viktorh

metuljc,
mislim da. Tudi tema je za mnoge nazanimiva, rožmarin pa je uporaben na veliko načinov...
Nekaj pa verjetno drži: dobijo ga v stekleničkii, zdrobljenega, niti ne vedo kako izgleda..._________________Viktorh
Sanjarka Ana

Odgovor Napisal/-a Sanjarka Ana »

Za sebe lahko rečem, da ga prav gotovo premalo uporabljam. Sem pa ob temle zapisanem premišljevala in ugotovila, da ga pravzaprav sploh še nikoli v življenju nisem kupila. Kot začimbo. Za naše potrebe (in še koga poleg) je vedno doma.
rene

Odgovor Napisal/-a rene »

Kar se tiče rožmarina so pri nas vedno trije do štirje grmički na različnih koncih vrta in to prav z namenom aromaterapije, za dodatek pa še eden v loncu na balkonu.
Ni nas tako malo, ki nam je rožmarin drag spomin Wink
aladin

Odgovor Napisal/-a aladin »

Če rabi kdo rožmarin, ga lahko pride iskat... ga imam na vrtu vsaj 30 grmičkov, ki so se sami zasadili (in preživijo tudi Radovljiško zimo). Poskusno sem jih tudi že presadil in tudi v tej suši delajo super brez kakršnegakoli zalivanja.
Odgovori