Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Čili 2018

Odgovori
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Kakšna je sploh razlika med Patio Fire in Meduso? Ali je to ista sorta? Ugotovila sem, da imam obe.
Žlehtnoba

Odgovor Napisal/-a Žlehtnoba »

Danes so moje rastlince prvič prenočile na prostem... Izgleda, da jim (zaenkrat) nič ne manjka Smile_________________go with your instinct to live as you want
pep

Odgovor Napisal/-a pep »

Moji so že teden dni zunaj, tudi dva Vodina štrigona, zaenkkrat rastejo normalno
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

_________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Pajo, priden... - zelo.

Pri nas imamo spet problem s kupljenim substratom - poizkusne sadike in del "redne setve" raste zelo dobro, drugi del, sejan v isti/enak substrat a iz druge vreče, porazno.
Kaže, da bom moral substrat pripraviti sam, že jeseni. Tega "hecanja" sem se rahlo naveličal...
Nazadnje urejal/a mravlja 07 Maj 2018 09:56; skupaj popravljeno 1 krat
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Pajo, a to imaš na 30cm po 1 sadiko, toliko kot so narazen kapljači? Uh to bo spet skoraj neprehodna gošča Rolling Eyes Še dobro, da si suhe sorte, ker sicer bi samo lomastil.

Tole je pa stanje mojih scartljančkov. Prva dva v službi (Erika in Grand Pa Home čili), druga doma (Hungarina Wax in Tabasco). Ostalo je seveda še precej manjše.... No za otvoritev sezone bo....

PS. Moramo malo nadomeščati mFranca, ki letos štrajka z zgodnjimi Wink
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

Ja 30 cm je razlika med sadiko._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Žlehtnoba

pep je napisal/a:
Moji so že teden dni zunaj, tudi dva Vodina štrigona, zaenkkrat rastejo normalno

Da, da, tudi moji se zunaj zračijo že slaba dva tedna, a ponoči sem jih imel prvič zunaj. Zasledil sem podatek, da je neka orientacijska temperatura vsaj 10°C, nižjih temperatur čiliji naj ne bi marali najbolj. Menda bodo v naslednjih dneh oziroma nočeh te temperature zelo na meji. Upam sicer, da ne, v načrtu je po Zofki gasa na vrt s sadikami Smile_________________go with your instinct to live as you want
Zelenc

Odgovor Napisal/-a Zelenc »

Jes sm pa letos precej oklestil količine, imam 10 sadik kar je za moje potrebe čisto dovolj. Polovica na balkonu v teglcih, polovica v pokriti gredi na vrtu. Popoldan bom preizkusil prve lemon drope na žaru...
Žlehtnoba

Bravo vsem, ki že "žanjete", kar ste posejali Smile

Jaz zaenkrat še kar režem cvetove stran; bojo potem na vrtu imele sadike mir pred mano Cool_________________go with your instinct to live as you want
Odgovori