Laurus nobilis - navadni lovor
-
- Site Admin
Laurus nobilis - navadni lovor
(Prenos iz arhiva)
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
Glej tudi: Začimbne rastline
Zadnje čase je v zdravilne namene postal zelo popularen čaj iz lovorjevih listov. Koristil naj bi tudi za lažje izkašljevanje in izboljšanje zdravja dihalnih organov.
Čaj iz lovorjevih listov - prepisano iz več internetnih virov
3 liste lovorja na drobno zrežemo ali zdrobimo
stresemo v 2,5 dl vode, zavremo in kuhamo 10 minut
pustimo stati še 10 minut
precedimo
dodamo 1 žlico limoninega soka in 2 žlice domačega meda
Na dan ga spijemo 2 do 3 skodelice .
Sem ga že preizkusila, je dobrega in zanimivega okusa! Počakala sem toliko, da se je čaj ohladil na približno 50 °C, da ne bi šlo na škodo medu in limone.
Največ internetnih zadetkov sem dobila iz hrvaškega govornega področja. Domnevno zato, ker je v njihovem primorju to pogosta rastlina.
Opozorilo: Lovorovo olje pri zunanji uporabi lahko izzove alergične reakcije, prav tako listi, ki jih dodajamo kuhi. V velikih količinah je lovor narkotik, zato bi preveliko pitje čaja lahko povzročilo izgubo zavesti. Med nosečnostjo se pitje čaja odsvetuje. Nazadnje urejal/a muha 16 Jan 2023 10:14; skupaj popravljeno 2 krat
Zadnje čase je v zdravilne namene postal zelo popularen čaj iz lovorjevih listov. Koristil naj bi tudi za lažje izkašljevanje in izboljšanje zdravja dihalnih organov.
Čaj iz lovorjevih listov - prepisano iz več internetnih virov
3 liste lovorja na drobno zrežemo ali zdrobimo
stresemo v 2,5 dl vode, zavremo in kuhamo 10 minut
pustimo stati še 10 minut
precedimo
dodamo 1 žlico limoninega soka in 2 žlice domačega meda
Na dan ga spijemo 2 do 3 skodelice .
Sem ga že preizkusila, je dobrega in zanimivega okusa! Počakala sem toliko, da se je čaj ohladil na približno 50 °C, da ne bi šlo na škodo medu in limone.
Največ internetnih zadetkov sem dobila iz hrvaškega govornega področja. Domnevno zato, ker je v njihovem primorju to pogosta rastlina.
Opozorilo: Lovorovo olje pri zunanji uporabi lahko izzove alergične reakcije, prav tako listi, ki jih dodajamo kuhi. V velikih količinah je lovor narkotik, zato bi preveliko pitje čaja lahko povzročilo izgubo zavesti. Med nosečnostjo se pitje čaja odsvetuje. Nazadnje urejal/a muha 16 Jan 2023 10:14; skupaj popravljeno 2 krat
-
- Kraj: Domžale
Jaz imam tudi enega. Preživel je že dve zimi na prostem. Zaščiten, seveda.
Okoli dam mrežo, nabašem notri listje, na vrh tri smrekove veje v špico,
pa čez eno vrečo zavežem, da preveč ne moči listja.
Ga pa imam namen držat na nizki višini, do enega metra.
Nekaj dni nazaj je ravno začel na polno odganjat.
![](http://shrani.si/f/42/bF/6iJ2gUt/image.jpg)
Okoli dam mrežo, nabašem notri listje, na vrh tri smrekove veje v špico,
pa čez eno vrečo zavežem, da preveč ne moči listja.
Ga pa imam namen držat na nizki višini, do enega metra.
Nekaj dni nazaj je ravno začel na polno odganjat.
![](http://shrani.si/f/42/bF/6iJ2gUt/image.jpg)
-
Muha, pri meni je tudi ostal ob škarpi že več kot pet let. Dobila ga je zmrzal, žled, sneg,....Najhuje je bila zima brez snega - mrzla; takrat ga je pol pobralo, ampak žene. Ga poslikam, res sem ponosna nanj.
Ps: letošnji sneg je zlomil drenuljo in je nisem izruvala - včeraj sem bila tako vesela, opazila dva majhna listka..![Smile](images/smiles/icon_smile.gif)
Irena
Ps: letošnji sneg je zlomil drenuljo in je nisem izruvala - včeraj sem bila tako vesela, opazila dva majhna listka..
![Smile](images/smiles/icon_smile.gif)
Irena
-
- Kraj: Domžale
- Lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
-