Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Česen 2018

Odgovori
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

pri meni v I. so na enem delu gredice objedene glavice česna. seveda se zardi tega suši. pojma nimam kaj bi ga objedlo. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

voda, se spomniš tvojih fotografij izpred leta ali dveh. Neke "žerke" si našla v glavicah česna. Da ne gre spet za isto?
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Voda, pri meni na njivi vsako leto pade kar nekaj česnov. Mislim, da teknejo voluharju. Včasih poje celo glavico, včasih pa je samo objedena.

Pri vsem skupaj me čudi to, ker pravijo, da česen odganja voluharja Shocked_________________naredimo svet lepši
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Brbr, pri meni se pa voluhar edino česna ne loti (trkam na les/svojo glavo) Very Happy. Ga pa malo preuredi in preseli Rolling Eyes . Zato, da izpadem šlampasta, ko so vrste malo cik-cak ... Laughing.

Ti imaš na njivi samo česen, nima izbire. Pri meni gre pa raje na kaj bolj okusnega v bližini Wink ._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Eh, ima tudi krompir in čebulo... Tudi tega se veselo loti in celo sezono je krompirjevo solato (krompir in čebulo). Česen je samo na svoji poti, ko prečka površino zasajeno z njim - se ne zadržuje na njej. Tako ne naredi preveč škode in ga nič ne preganjam zaradi tega (vsaj zaenkrat)._________________naredimo svet lepši
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

brbr je napisal/a:
[b]... Pri vsem skupaj me čudi to, ker pravijo, da česen odganja voluharja Shocked

copatka je napisal/a:
... Ti imaš na njivi samo česen, nima izbire. Pri meni gre pa raje na kaj bolj okusnega v bližini Wink .

Brbr, to bo! Copatka ima prav. Jaz si že nekaj časa "trkam" glavo, zakaj bi se ti to dogajalo. Daj, poizkusi na vsake 10, 20, 50 česenjčkov posaditi "glavico" solate, bomo videli, kaj bo. Ane, Copatka? Wink
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Laughing krompirjevo solato Laughing . A sol, kis in olje mu pa ti dodaš? Wink_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

pri nas ni voluharja. Muha, tudi jaz sem pomislila na tiste "hrustave" dolgonoge žerke, katere sem našla v glavici sušenega česna misleč, da se je ta kasneje udomila. taka oblika in tip hrpšča mi nekako ne gre, da bi živela v zemlji. hja kdo bi vedel. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

voda je napisal/a:
pri nas ni voluharja. Muha, tudi jaz sem pomislila na tiste "hrustave" dolgonoge žerke, katere sem našla v glavici sušenega česna misleč, da se je ta kasneje udomila. taka oblika in tip hrpšča mi nekako ne gre, da bi živela v zemlji. hja kdo bi vedel. lpvoda

Voda, če jih letos spet najdeš, tiste žužke, jih nekaj posuši, opremi z datumom in lokacijo, je prosil oni moj zoolog, ki poimenuje živalce pol. Plus kakšna dobra fotka.
tajana

Odgovor Napisal/-a tajana »

Moj cesen Gardos je ze naredil pske (jih smo ze pohrustali). Ostali pa se nic ne nakazujejo._________________CARPE DIEM
Odgovori