Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Figa, smokva - Ficus carica

mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Pa se dobi to, kar piše na loncu?
krnekdo

Odgovor Napisal/-a krnekdo »

Večinoma dobiš. Jasno moraš gledati z nekaj rezerve - recimo teden nazaj so kot pritlikavo sadje med drugim prodajali češnje na podlagi colt Razz
No sej, če bi jo pustil v tistem 2l lončku, bi mogoče res zrastla samo do 150cm, kot piše na priloženem letaku.
ant

Odgovor Napisal/-a ant »

Lidl ima ponovno velik izbiro fig za manj kot 5€: brown turkey, chicago, blanca gota de miel itd.

Te sem si jaz zapomnil v našem lidlu.

Kupil sem Chicago, muči pa me tale Blanca gota de miel. Predvidevam, da je primerna bolj za toplejše lege.

Kdo kaj ve? Trenutno še googlam Smile

LP
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Sem šel še jaz gledat k nam v Domžale. Po dolgem, dolgem času spet v Lidlu ... Rolling Eyes
So imeli tudi Peretto in Ronde de Borfeaux. Tale Chicago je verjetno enako kot Hardy Chicago ali se motim ?!
Sicer so bolj uboge sadike, ampak se verjetno da rehabilitirat. Wink
Nazadnje urejal/a Andrej Banko 02 Jun 2018 10:48; skupaj popravljeno 2 krat
Optimist

Odgovor Napisal/-a Optimist »

Jah sadike so zdelane. Nihče ne skrbi zanje. Naložjo na police in tak obstoji. Zaliješ pa oživi.... Jaz sem lani vzel dve in ju takoj presadil v 10l kanto. Sta odgnali da je bilo veselje! Letos sem vzel Perretto.
Chicago je taprava! Imajo pa še Two timer za katero pa tud prvič slišim.._________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
TwityPity

Odgovor Napisal/-a TwityPity »

Za moje pojme so sadike primerne ceni. Kakšen uvenel list sem ter tja, nič hujšega. Kako bo pa s pristnostjo sort bomo pa videli, pri RdB so listi že nekako "tapravi" v primerjavi s tistimi iz spleta.
Jih pustim nekaj časa da se aklimatizirajo, potem pa v 6,5l lonce in dalje..
turnogo

Odgovor Napisal/-a turnogo »

Jaz sem zbirki danes dodal še Chicago.
V Hoferju sem kupil bambus._________________Jabolko na dan, odžene zdravnika stran.
Apple a day keeps the doctor away.
Nanook

Odgovor Napisal/-a Nanook »

Sama sem vzela Chicago, za katero upam, da je Chicago Hardy, in pa Blanca gota de miel.

Kako jih pa prezimite?
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Sem danes opazil na figi, ki je pozajena a prostem v sadovnjku ( Brogiotto Nero ), da so začele odganjati figice drugega rodu.
Imam premalo izkušenj s figami, da bi lahko ocenil, če bodo le-te letos dozorele ?!
Kakšne so vaše izkušnje, kdaj je skrajni čas, ko mora drugi rod začeti z odganjanjem, da potem v nekih normalnih, povprečnih pogojih dozori na celini ?
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Po moje je kar pravi čas, je pa seveda odvisno od tega, ali bo jesen po tvojih željah ali ne.
Odgovori