Chaenomeles speciosa - japonska kutina

Odgovori
figula
Prispevkov: 3103
Pridružen: Po Jun 23, 2014 2:00 am

Odgovor Napisal/-a figula »

Preveč dobrega tudi škodi, kaj ? res se kar naprej učimo Confused
Niso bile na mrazu, dala sem jih v neogrevano verando skupaj z drugimi drevesi "na varno" pred zimo. Oh, ti šment Mad
figula
Prispevkov: 3103
Pridružen: Po Jun 23, 2014 2:00 am

Odgovor Napisal/-a figula »

Dajmar, videti je, da se 1 brst prebuja, sem vesela ko indijanc Laughing Laughing
Dajmar
Prispevkov: 1219
Pridružen: Pe Jun 07, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a Dajmar »

Pri meni se na dveh ali treh. Samo to ni to. Je treba cepit na razkol, se bolj obnese.
mravlja
Prispevkov: 4260
Pridružen: So Maj 21, 2016 2:00 am

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Dajmar je napisal/a:
... Samo to ni to. Je treba cepit na razkol, se bolj obnese.


Dajmar, a ti to misliš samo za japonsko kutino ali na splošno?
Dajmar
Prispevkov: 1219
Pridružen: Pe Jun 07, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a Dajmar »


Okulirana japonska kutina na jerebiki

in novosadska kutina tudi okuliranona jerebiko.
še hruška in jaonska kutina okulirano.

Japonsaka kutina samo životari, ostalo pa raste.
tjesih
Prispevkov: 537
Pridružen: To Jun 18, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a tjesih »

Uf, pri nas pa je podivjala. Že dve leti se trudiva, da bi jo odstranila z vrta, pa se korenine kar širijo na vse strani - v škarpo in zelenico. Res ne vem več kako se znebiti te japonske kutine.
Dajmar
Prispevkov: 1219
Pridružen: Pe Jun 07, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a Dajmar »

Korenine ima zelo globoko. Rešitev=bager.
Žlehtnoba
Prispevkov: 861
Pridružen: To Okt 10, 2017 2:00 am

Odgovor Napisal/-a Žlehtnoba »

doli je napisal/a:


Nekje sem prebral, da na bi bili ti plodovi užitni. Je to res oziroma, kaj početi z njimi (do zdaj sem jih še vedno pobral, ko so popadali na tla in jih zavrgel)._________________go with your instinct to live as you want
metuljc
Prispevkov: 9546
Pridružen: So Jun 01, 2013 2:00 am
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Žlehtnoba, izjemno dober žele se da narediti, da o tem, kako dober j bil kis (sem pa dodala sladkor), nekaj ga imam še, star je pa kake pol ducata let, se mi zdi.
ps: sem šla pogledat na steklenico (in degustirat): na njej je letnica 2009.
Žlehtnoba
Prispevkov: 861
Pridružen: To Okt 10, 2017 2:00 am

Odgovor Napisal/-a Žlehtnoba »

Aha, hvala lepa za tole; se pravi, lahko enako postopam kot pri navadni kutini. Dobro je vedeti Smile_________________go with your instinct to live as you want
Odgovori