Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Lubenice - Citrullus

Odgovori
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Plamenka je napisal/a:
... in gojilo naj bi se jo lahko tudi v posodah, pa sem poskusila. Naj bi bila zgodnja. ...

Kolikor je meni znano naj bi bile buče, lubenice... "požeruhi". Kako jo nameravaš prehraniti v posodi? Lonec se mi sicer zdi kar velik.
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Za hranilne snovi me v loncu ne skrbi, edino prostora za korenine bo lahko začelo primanjkovati. Druge so na njivi, tole manjšo imam v loncu samo poskusno.

Oldi, najbrž so se zdaj lepo ukoreninile in potem začele rasti.
mravlja

Misliš, da dognojevati ne bo treba?
Uporabniški avatar
Plamenka

Seveda bom dognojevala, saj jih tudi na njivi.
mravlja

Pri nas so se ustalile na kompostnem kupu oz. na 1-letnemu gnoju - pa jih med sezono ne dognojujemo, ni potrebe. S čim pa ti dognojuješ med sezono?
Uporabniški avatar
Plamenka

Skrbi me, kako so oziroma bodo ohladitev prenesle lubenice. Mož jih bo poškropil s Protifertom, pa za čez noč pokril, ker je tam, kjer rastejo, kar hladno.
Uporabniški avatar
Plamenka

Nekaj lubenic na njivi.

mil

Odgovor Napisal/-a mil »

Pozdrav

Plamenka, vidim, da imaš različne in krasne plodove. Sigurno bo tudi semen ogromno. Že sedaj prosim zanje ( od melon in lubenic...) H V A L A

Bom tudi jaz poskusila, čeprav je pri nas hladneje kot v okolici Ljubljane...vseeno bo morda kakšen plod dozorel.

Lepo bodimo, Mil
Uporabniški avatar
Plamenka

Mil, lahko ti dam semena, imam tudi lanska, a verjetno so skrižana. Nekaterim na forumu sem lani dala taka semena, pa bodo letos povedali, kaj jim je zraslo. Uspelo ti pa bo, saj tudi Babacu krasno uspejo.
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Plamenka, tvoje lubenice mi povprečno delajo. Najprej jih je napadla neka pegavost, potem sem ugotovila, da so jih napadle uši, potem so mi nekatere od prevelike moče odgnile pri zemlji, kljub temu zdaj v preostalem vsakem kupčku najdem eno velikosti debelejše pomaranče. Očitno jim letos manjka sonca Crying or Very sad

Melone se lepše držijo, cvetijo, plodijo pa zelo malo..._________________Živeti na podeželju je najlepše!
Odgovori