Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Fižol
muha je napisal/a: |
Vsi moji preklarji v tej vročini gagajo in stagnirajo, le jeruzalemčan pod protitočno mrežo veselo raste, cveti in rodi . Še dva sta poleg njega, pa ju vročina tudi zdeluje. Da je bolj pozen vem že od prej, da je bolj odporen na vročino, mi je pa nekaj novega in se bo moralo še potrditi v naslednjih letih. |
Še fotografija za primerjavo - levo dve oskubljeni prekli, desno se bohoti jeruzalemčan
Da malo poročam, kaj se dogaja z mojo raziskavo. Moram reči, da se sotre fižolov, ki jih imam zelo različno obnašajo. Tako, še nimam niti fotografij vseh cvetov (ker eni še ne cvetijo), medtem, ko sem danes pobrala kar nekaj zrelih strokov Ribnčana in Zolfina. Ta razpon mi gre malo na živce, ker ne morem opraviti ene raziskave pri vseh fižolih hkrati in se bojim, da bom pri kakšnem kaj pozabila....
Na dopustu sem preizkušala nekaj sort glede na primernost za kuhanje stročja. Najprej sem vsakega posebej takole poslikala
potem pa sem vsakega posebej navezala na vrvico z listkom, obesila na kuhalnico in skuhala
Sledila je pokušina in ocena čvrstosti, nitkavosti, okusa.
Ko sem prišla domov, me je najbolj razžalostil voščeni ledvičar, ki je imel veliko že lepo razvitih strokov (predno sem odšla na dopust), ki pa so se vsi posušili, čeprav je rasltina še lepo zelena.
Upam, da bo ponovno cvetel in do jeseni uspel dozoreti vsaj nekaj strokov, da ga bom obdržala.
Jutri grem pogledat na njivo, če je kaj ostalo od tam posajenega fižola. Bojim se, da ne prav dosti _________________naredimo svet lepši
Na dopustu sem preizkušala nekaj sort glede na primernost za kuhanje stročja. Najprej sem vsakega posebej takole poslikala
potem pa sem vsakega posebej navezala na vrvico z listkom, obesila na kuhalnico in skuhala
Sledila je pokušina in ocena čvrstosti, nitkavosti, okusa.
Ko sem prišla domov, me je najbolj razžalostil voščeni ledvičar, ki je imel veliko že lepo razvitih strokov (predno sem odšla na dopust), ki pa so se vsi posušili, čeprav je rasltina še lepo zelena.
Upam, da bo ponovno cvetel in do jeseni uspel dozoreti vsaj nekaj strokov, da ga bom obdržala.
Jutri grem pogledat na njivo, če je kaj ostalo od tam posajenega fižola. Bojim se, da ne prav dosti _________________naredimo svet lepši