Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Česen 2018

Odgovori
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Včeraj sem ob pobiranju fižola testno izpulila še nekaj glavic česna. Zdaj je idealen za pobiranje. Upam, da zdrži do torka in, da bo vreme milostno. Se pa že ukvarjam s problemom prsti, ki bo ostala ba koreninah. Pobran česen moram, namrač, z avtom pripeljat domov, kjer ga sušim..._________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

brbr je napisal/a:
Se pa že ukvarjam s problemom prsti, ki bo ostala ba koreninah. Pobran česen moram, namrač, z avtom pripeljat domov, kjer ga sušim...
Tako kot jaz, samo da so količine pri meni zelo majhne v primerjavi s tvojimi._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Tema česen si je nabrala že precejšnje število strani in da bo iskanje laže, sem jo razdelila po letih. Linke za povezavo boste našli v uvodu in na koncu vsake letne teme.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Včeraj sem se lotila pospravljanja česna. Na istem vrtu, na gredici od lastnice vrta, je bil razen enega ves že zrel. Tisti, ki ni bil, je rasel bolj v senci. Zastrt je bil zelo pičlo s slamo, skoraj nično bi se lahko reklo.

Moj na nasprotni gredici je bil obilo zastrt s slamo od okrasnih trav. Poskusno sem dva izpulila, oba sta še v fazi "čebula". Steblo še čvrsto, sočno, zeleno, listi pa večinoma propadli zaradi rje. Za to razliko v zorenju "krivim" zastirko. Bo pa lepo nastavil stroke, pri nekaterih v malo bolj zreli fazi so že vidni. Moja bojazen izpred nekaj tednov je bila odveč, očitno samo zamuja.
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

A bo ta, pri katerem so listi propadli od rje, še kaj zorel naprej ( iz faze "čebula" v fazo česen ) ?
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Po moje bo, zaloge v sočnem steblu po porabil..............
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Tudi sama računam na to.
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Moja anka je pa takole polegla Rolling Eyes . Listi so še zeleni, nič rje gor, samo malo jo daje utrujenost ... A lahko to kaj škoduje debeljenju glavic?
V grozi, da je za situacijo kriv voluhar, sem enega izpulila in je krasen, glavica je velika 7 cm, kar je najbrž pri meni rekord Laughing .
Naj ga kljub ležanju še pustim v zemlji?

_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
stara postaja

Odgovor Napisal/-a stara postaja »

Pri meni se je zgodilo enako. Sicer nimam Anke, ampak ptujski spomladanski in arno. Pustila sem ga, da je listje porumenelo, zdaj pa sem ga že pospravila. Zelo lep pridelek. lp_________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Stara postaja, hvala za tolažbo! Ga bom kar pustila v zemlji, da porumenijo listi. Smile_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Odgovori