Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Česen 2018
muha je napisal/a: | ||
Enega takega sem raztrančirala in notri ima lepo oblikovane ne preveč majhne vendar še zelo mlade in sočne stroke. Zanima me, ali se bodo pri tistih, ki se bodo sušili, čez čas kaj ojačali. |
Ne bodo se ojačali, sem imela lani par takih, vsaj pri meni se niso. Ko se posuši, postane glavica nekako puhla na otip, notri od tistega česna pa nič.
Po moje jih je bolje kar zdaj naprej porabiti, dokler je še kaj uporabnega notri.Nazadnje urejal/a pika 04 Avg 2018 09:35; skupaj popravljeno 1 krat
copatka je napisal/a: |
Lani sem prvič točno popisala, kaj in kje sem sadila, da enkrat vem, kako se obnaša. - iz velikih strokov so zrasle večinoma zelo debele glavice (jih bom danes malo zmerila ) Na sliki so to spodnje vrste. - iz velikih čebul (tistih, ki so bile predlani "zračne" čebulice), so tudi zelo lepe debele glavice - iz mini čebulic in mini stročkov pa tudi še kar lepe glavice |
Letos sem na eni gredi posadila bolj drobne stroke in na drugi ta debele, za štos, da vidim. Ne vem, zakaj, ampak ta drobni so naredili lepše glavice. Rasli en meter narazen.
Pika, iz večjih zarodnih čebulčkov zrastejo rastlinice, ki v zemlji oblikujejo majhne glavice s stroki. Te rastline tudi izoblikujejo cvet. Če ga ne odstranimo, v njem dozorijo zarodni čebulčki, ki pa so majhni in jih jaz za nadaljnjo saditev ne bi uporabljala, ker se ni nadejati pridelave spodobnih glavic.
Sem že velikokrat povedala in ponovim tudi ob tej priliki: če rastlinice iz zarodnih čebulčkov poženejo cvet, ga čimprej odstranimo. Če ga pustimo, ne pridelamo niti spodobnega sadilnega materiala, pa tudi zarodni čebulčki so majhni.
So pa vsi "produkti" užitni in jih lahko uporabimo kot "navadne" stroke česna._________________naredimo svet lepši
Sem že velikokrat povedala in ponovim tudi ob tej priliki: če rastlinice iz zarodnih čebulčkov poženejo cvet, ga čimprej odstranimo. Če ga pustimo, ne pridelamo niti spodobnega sadilnega materiala, pa tudi zarodni čebulčki so majhni.
So pa vsi "produkti" užitni in jih lahko uporabimo kot "navadne" stroke česna._________________naredimo svet lepši