Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Hibiscus - Hibiskus, Newbiscus - Hibiscus Mochetous
Sedaj jih je še več, višek sezone . Res so lepi, in kljub množici cvetov nekateri cvetovi še vedno pridejo do premera 30 cm!
Jah, eden od problemov, v taki sezoni sem vsak večer pobral en ta velik hobuk odcvetelih, kar obsežen postopek. Letos, v tej sopari, so mi čisto drugorazredna tema . Morda pa jih res še pustim drugo leto, na popravcih. Je pa je še en "problemček", sosedje so na južni strani in tudi hibiskusi se raje nastavljajo soncu .
Imam pa tudi rezervni plan, prestavitev hibiskusov na mejo z ulico, kjer je do sedaj kraljeval liguster .... ._________________mfranc
muha je napisal/a: |
mfranc, zakaj bi živo mejo metal ven? Ti oblika ni všeč? Drugače na prosto posajeni hibiji ne rabijo druge nege, kot morebiti odstranjevanje odcvetelih cvetov. Ko se pošteno ukoreninijo tudi zalivanje ni več potrebno. So pa takooo leepiii! |
Jah, eden od problemov, v taki sezoni sem vsak večer pobral en ta velik hobuk odcvetelih, kar obsežen postopek. Letos, v tej sopari, so mi čisto drugorazredna tema . Morda pa jih res še pustim drugo leto, na popravcih. Je pa je še en "problemček", sosedje so na južni strani in tudi hibiskusi se raje nastavljajo soncu .
Imam pa tudi rezervni plan, prestavitev hibiskusov na mejo z ulico, kjer je do sedaj kraljeval liguster .... ._________________mfranc
braneb je napisal/a: |
Živjo mfranc, od treh močvircev, ki si mi jih dal v lanskem letu mi je zacvetel beli, lila ima popke, rdeči pa ni pogledal iz zemlje, torej uspeh je več kot polovico, še enkrat hvala |
Letos sem tudi napravil nekaj potaknjencev, nekaj jih je še ostalo. Pogledam, če je kak rdeč vmes in ti sporočim._________________mfranc
Tudi moji začenjajo, vse prispeval v preteklih letih Dajmar. Jih je še nekaj v popkih, letos je res njihovo leto.
_________________http://www.procreo.jp/labo/flower_garden.swf
(klik na črno polje)
Lp Magnolija
_________________http://www.procreo.jp/labo/flower_garden.swf
(klik na črno polje)
Lp Magnolija
V lanskem letu (septembra) sem tudi jaz posadil moje moč.hibiskuse iz lončkov (vsi so vzgojeni iz semen, ki sem jih dobil od dajmarja, mfranca in vode). Posadil sem jih v živo mejo - 45 sadik. Malo me je bilo strah kako bodo preživeli prvo zimo in skoraj nisem verjel vseh 45 je v drugi polovici maja pogledalo iz zemlje. Mislim, da za prvo leto tudi kar lepo cvetijo. 8 jih imam posajene kar med drevesnimi sirskimi oslezi in še 20 med vrtnicami od tega tri grme škrlatnega hibuskusa. V dobrih treh letih kar se ukvarjam z močvirci je zame to kar lep uspeh vzgoje te posebne okrasne rožice.