Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Hibiscus - Hibiskus, Newbiscus - Hibiscus Mochetous

Odgovori
NOVALIS

Odgovor Napisal/-a NOVALIS »

Najlepša hvala za odgovore...imam torej tiste olesenele, dva pa močvirska, ki sta mi oba lepo odgnala...posadila sem jih lani spomladi. Na moje veselje se je prvi cvet odprl danes,imenuje pa se Hibiscus moscheutos ,,Blusch,,

mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Sedaj jih je še več, višek sezone Wink . Res so lepi, in kljub množici cvetov nekateri cvetovi še vedno pridejo do premera 30 cm!

muha je napisal/a:
mfranc, zakaj bi živo mejo metal ven? Ti oblika ni všeč? Drugače na prosto posajeni hibiji ne rabijo druge nege, kot morebiti odstranjevanje odcvetelih cvetov. Ko se pošteno ukoreninijo tudi zalivanje ni več potrebno. So pa takooo leepiii!

Jah, eden od problemov, v taki sezoni sem vsak večer pobral en ta velik hobuk odcvetelih, kar obsežen postopek. Letos, v tej sopari, so mi čisto drugorazredna tema Cool . Morda pa jih res še pustim drugo leto, na popravcih. Je pa je še en "problemček", sosedje so na južni strani in tudi hibiskusi se raje nastavljajo soncu Wink .

Imam pa tudi rezervni plan, prestavitev hibiskusov na mejo z ulico, kjer je do sedaj kraljeval liguster .... Rolling Eyes ._________________mfranc
mfranc

braneb je napisal/a:
Živjo mfranc, od treh močvircev, ki si mi jih dal v lanskem letu mi je zacvetel beli, lila ima popke, rdeči pa ni pogledal iz zemlje, torej uspeh je več kot polovico, še enkrat hvala

Letos sem tudi napravil nekaj potaknjencev, nekaj jih je še ostalo. Pogledam, če je kak rdeč vmes in ti sporočim._________________mfranc
mfranc

prvčk, črvčk - tale vročina je "razmigala" rdeči hibiskus

Wink

Muhin beli pa prav invazivno cveti ..... Cool Laughing_________________mfranc
braneb

Odgovor Napisal/-a braneb »

mfranc je napisal/a:
Sedaj jih je še več, višek sezone Wink . Res so lepi, in kljub množici cvetov nekateri cvetovi še vedno pridejo do premera 30 cm!

muha je napisal/a:
mfranc, zakaj bi živo mejo metal ven? Ti oblika ni všeč? Drugače na prosto posajeni hibiji ne rabijo druge nege, kot morebiti odstranjevanje odcvetelih cvetov. Ko se pošteno ukoreninijo tudi zalivanje ni več potrebno. So pa takooo leepiii!

Jah, eden od problemov, v taki sezoni sem vsak večer pobral en ta velik hobuk odcvetelih, kar obsežen postopek. Letos, v tej sopari, so mi čisto drugorazredna tema Cool . Morda pa jih res še pustim drugo leto, na popravcih. Je pa je še en "problemček", sosedje so na južni strani in tudi hibiskusi se raje nastavljajo soncu Wink .
Mf res čudoviti, danes mi je tudi prvič zacvetel tvoj roza oz lila barve

Imam pa tudi rezervni plan, prestavitev hibiskusov na mejo z ulico, kjer je do sedaj kraljeval liguster .... Rolling Eyes .
braneb

V moji zbirki je zacvetel rdeči m.hibiskus

Nazadnje urejal/a braneb 23 Avg 2018 05:41; skupaj popravljeno 2 krat
Dajmar

Odgovor Napisal/-a Dajmar »

Brane, lahko še fotko cele rastline.

Tale dva cveta sta si zelo podobna , rastlini pa ne.

Zgornji cvet je na dvometrski rastlini, ki ima konoplji podobne liste s tem da so rdečkasti. Spodnji je pa z rastline, ki visoka cca 1 meter in ima zelene suličaste liste.
magnolija

Odgovor Napisal/-a magnolija »

Tudi moji začenjajo, vse prispeval v preteklih letih Dajmar. Jih je še nekaj v popkih, letos je res njihovo leto.

_________________http://www.procreo.jp/labo/flower_garden.swf
(klik na črno polje)

Lp Magnolija
braneb

V lanskem letu (septembra) sem tudi jaz posadil moje moč.hibiskuse iz lončkov (vsi so vzgojeni iz semen, ki sem jih dobil od dajmarja, mfranca in vode). Posadil sem jih v živo mejo - 45 sadik. Malo me je bilo strah kako bodo preživeli prvo zimo in skoraj nisem verjel vseh 45 je v drugi polovici maja pogledalo iz zemlje. Mislim, da za prvo leto tudi kar lepo cvetijo. 8 jih imam posajene kar med drevesnimi sirskimi oslezi in še 20 med vrtnicami od tega tri grme škrlatnega hibuskusa. V dobrih treh letih kar se ukvarjam z močvirci je zame to kar lep uspeh vzgoje te posebne okrasne rožice.

Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

braneb, čestitke! Lepo jih pedenaš.
Odgovori